Plataforma per la Llengua denuncia que la majoria d’universitats no fan ni la meitat d’hores de docència de Dret en català. Segons l’entitat, només les universitats de Tarragona, Lleida i Girona superen el 50% d’ús del català. La xifra global a les facultats de Dret és del 40%. En el cas del màster a l’advocacia, el català se situa en el 29% d’hores de docència, i hi ha centres privats que no fan ni una sola classe de formació jurídica en català, continua Plataforma per la Llengua, que demana a les universitats que garanteixin l’opció d’estudiar en català. L’entitat ha engegat una ronda de reunions amb els centres.
Segons les dades recollides per Plataforma per la Llengua, a la Universitat Rovira i Virgili (URV) és on el català és més present al grau de Dret, amb el 88,6%. A Lleida s’arriba al 61,3%, i a la de Girona al 59,1%. A partir d’aquí, la resta d’universitats ja se situen per sota del 50%. A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es fan el 47,8% de les classes en català; la Universitat de Barcelona se situa en el 40,5%, i la Pompeu Fabra, en el 39,3%.
A més, es queixa que sovint ni tan sols les classes anunciades en català s’acaben fent en aquest idioma, ja que si un alumne demana canviar al castellà, el professor sovint ho fa.