Edició 2310

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2310

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Nova campanya de micromecenatge de Plataforma per la Llengua per ampliar l’atenció a les víctimes de discriminacions lingüístiques

L'entitat participa per sisè any consecutiu al #GivingTuesday per recaptar 10.000 € que aniran destinats al servei d'assessorament legal

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua s’afegeix per sisè any consecutiu al #GivingTuesday, el moviment global que fomenta les accions altruistes després del Black Friday. Aquest any, se celebra internacionalment el 28 de novembre i l’entitat proposa que la ciutadania s’hi sumi fent donacions per ampliar el servei d’assessorament legal a aquelles persones que han patit discriminacions lingüístiques.

Publicitat

I és que el volum de queixes que gestiona l’entitat no para d’augmentar: en set anys, l’increment ha estat del 443%; el 2022 va ser de rècord, amb un total de 2.145 queixes rebudes. Plataforma per la Llengua explica que l’augment respon, molt probablement, a dues dinàmiques interrelacionades: més coneixença pública de l’entitat i del seu servei de queixes, i un increment notable en la percepció de la població respecte a la situació d’emergència en què es troba el català, que està lluny de ser una llengua normalitzada.

Com hi pots ajudar?

  • Fent un donatiu a la pàgina web.
  • Ajudant a difondre la campanya per les xarxes socials utilitzant l’etiqueta #JoDonoPelCatalà, especialment el dia 28 de novembre.
  • Compartint la iniciativa entre els teus contactes per missatges de mòbil o per correu electrònic.

Ofensiva espanyolista a les Balears i al País Valencià

L’entitat també constata que necessita més recursos ara que part del domini lingüístic —Illes Balears i al País Valencià— pateix l’ofensiva de PP i Vox contra la llengua apartant-la en àmbits clau com la sanitat i l’educació, i eliminant les eines de defensa i garantia dels drets dels catalanoparlants.

Per tot plegat, Plataforma per la Llengua pretén obtenir 10.000 €, una xifra ambiciosa, però que permetrà aconseguir més casos d’èxit, com ara l’acord a què varen arribar l’entitat i la treballadora acomiadada amb l’empresa Ecoveritas, que va acceptar un seguit de compromisos amb el català per tal d’evitar anar a judici: etiquetar els seus productes en català, publicar el 50% del contingut a les xarxes socials en aquesta llengua i formar els treballadors en sensibilització i gestió lingüística.

Et pot interessar  La hipocresia del Govern espanyol: advoca pel plurilingüisme mentre permet l'aprovació de 70 normes que releguen el català
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut