Miguel Bernad, el secretari general de Manos Limpias, l’organització que ha denunciat la dona de Pedro Sánchez per un presumpte cas de tràfic d’influències, ha fet públic un comunicat on admet que la querella es basa “només” en informacions aparegudes a mitjans i portals suposadament periodístics, però amb una marcada ideologia de dretes. El líder de l’organització espanyolista reconeix que no ha aportat proves, sinó retalls de notícies aparegudes en certs mitjans de comunicació, i que aquestes podrien ser falses.
Bernad exposa en el comunicat que l’entitat espanyolista va denunciar Begoña Gómez, la dona de Sánchez, arran d’aquestes informacions publicades, i davant la “manca d’actuació de la Fiscalia”. Tanmateix, s’ha rentat les mans de la irresponsabilitat comesa, al·legant que “serà ara el jutge instructor qui haurà de comprovar si les informacions periodístiques són certes o no: si no ho són, seran els que les van publicar els que hauran d’assumir la falsedat, però si no són incertes, entenem que la causa judicial haurà de continuar“.
El líder de Manos Limpias també aprofita per carregar contra la reacció de Sánchez davant l’atac i la persecució judicial contra la seva dona, titllant d'”inacceptable” la seva reacció de cancel·lar l’agenda pública per a reflexionar si es manté o no en el càrrec. Bernad creu que Sánchez hauria de donar explicacions respecte a la veracitat o no dels fets, en comptes “d’insultar” el seu sindicat “per haver exercit un dret constitucional”.
Amb tot, però, Bernad nega que formi part de cap campanya contra Sánchez i assegura que en la seva actuació no hi ha cap “falsedat”. Critica que el president espanyol qualifiqui Manos Limpias d'”organització ultradretana” o doni a entendre que el sindicat forma part d’una “campanya de la dreta” contra ell, cosa que –diu- “és falsa”.
En aquest punt, denuncia que la “premsa progubernamental” l’ha “insultat” recordant que va ser empresonat per ordre de l’Audiència Nacional per haver extorsionat a bancs i empreses perquè paguessin a canvi d’evitar accions judicials o campanyes de descrèdit en la seva contra. Bernad recorda que el Tribunal Suprem el va acabar absolent i sosté que les informacions “difamatòries” contra ell “són falses” i “en alguns casos calumnioses”.