El director indi-nord-americà M. Night Shyamalan rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival de Sitges 2018, on també presentarà la seva nova pel·lícula Glass, segons ha anunciat aquest dijous l’organització. Shyamalan ha destacat per una carrera vinculada sempre al gènere fantàstic amb títols imprescindibles com El sexto sentido (1999), El protegido (2000), Señales (2002) o Múltiple (2016). D’altra banda, a la secció oficial del Festival es podrà veure Halloween (La noche de Halloween), un reboot de la pel·lícula de fa 40 anys on Laurie Strode se salvava del psicòpata Michael Myers; la producció de Netflix Apostle, del realitzador gal·lès resident a indonèsia Gareth Evans i Overlod, una pel·lícula, produïda per Bad Robot, la companyia de J.J. Abrams, i que es projectarà fora de concurs.
En la Secció Oficial també competirà una de les pel·lícules més polèmiques de la temporada. Ambientada a la ciutat de Salem, Assassination Nation segueix les peripècies de quatre noies acusades de robatori i perseguides com si es tractessin de les bruixes del nostre temps. I del thriller a la ciència ficció, i per partida doble. D’una banda, a Aniara, pel·lícula basada en el best-seller homònim de Harry Martinson, es narra una odissea per l’espai d’una tripulació amb destinació a Mart. D’altra banda, la pel·lícula australiana Upgrade, dirigida per Leigh Whannell, –que va presentar el segon capítol de la sèrie Insidious–, i aquest any retorna amb un film futurista en el que un petit xip és capaç de crear un superhome que venjarà la mort de la seva esposa. Les dues pel·lícules seran presents a Sitges 2018 en les seccions Fantàstic Discovery i Competició, respectivament.
Els elements de folklore i del western es troben fosos a The Wind, l’opera prima de la realitzadora nord-americana Emma Tammi, que podrà veure’s a la secció Discovery del Festival. També plena d’elements mitològics i en aquest cas de contes de la cultura índia, competirà en S.O. la cinta Tumbbad, dirigida per Rahi Anil Barve i Adesh Prasad. La pel·lícula, que va obrir la Setmana de la Crítica a Venècia, és un conte terrorífic on la recerca d’un tresor amagat a l’interior d’una mansió portarà a l’horror extrem. Un altre dels habituals de la Secció Oficial és el director japonès Shinya Tsukamoto que, després de submergir-se en la II Guerra Mundial en el seu anterior film, torna ara amb Killing, on explora el pes de la violència en l’època samurai.
Fora de competició, però també dins de la Secció Oficial, també es podrà veure ‘Anon’, el noir, film de ciència ficció dirigit per Andrew Niccol; In Fabric i High Life de Peter Strickland i Claire Denis, respectivament, amb el terror i la ciència ficció com a premisses; les dues superproduccions fantàstiques coreanes Along with the Gods: The Last 49 Days i Along with the Gods: The Two Worlds, que han estat vistes cada una d’elles per 14 milions d’espectadors al seu país. Per completar el cartell asiàtic no faltarà el director xinès Tsui Hark, que oferirà una nova aventura fantàstica, i ja en van tres, a Detective Dee and the Four Heavenly Kings.