Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

L’oncòloga que suposadament perd la plaça per no parlar català: la notícia falsa dels mitjans espanyolistes per fomentar la catalanofòbia

|

- Publicitat -

Els mitjans espanyolistes demostren una vegada més la facilitat amb la qual es pot construir i difondre un relat fals per tal de fomentar la catalanofòbia i desmerèixer les exigències dels catalanoparlants sobre el respecte dels drets lingüístics. El mitjà ‘El Español’, conegut per difondre anteriorment notícies falses relacionades amb Catalunya i l’independentisme, ho ha tornat a fer: aquesta setmana, ha creat una notícia falsa en la qual exposa el cas d’una oncòloga andalusa que ha perdut la plaça fixa de l’hospital d’Eivissa on treballava per, suposadament, no haver acreditat el nivell B2 de català. 

Publicitat

Un titular cridaner que, com era d’esperar, es va fer viral a les xarxes socials i va acumular desenes de crítiques als catalanoparlants i als requisits lingüístics, i al qual s’han unit altres mitjans catalanòfobs com ‘El Mundo’, ‘ABC’ o ‘OKDiario’. La realitat d’aquest cas, però, és molt diferent de la història que expliquen aquests suposats diaris.

Segons els mitjans, la “prestigiosa” oncòloga d’Andalusia anomenada Alicia Quilez va perdre la seva plaça fixa en un hospital per no haver acreditat el nivell B2 de català, el qual asseguraven que era un requisit indispensable per a superar les proves. Aquesta oncòloga que havia treballat alguns anys a l’hospital, a més a més, és poliglota, i actualment realitza un doctorat a França, òbviament, en francès. Les xarxes van esclatar amb aquest cas, i desenes d’usuaris denunciaven l’exclusió d’aquesta sanitària, tot afirmant bestieses com ara que “no parlar català mata”, afirmant que ells quan van al metge volen que se’ls atengui en l’idioma que sigui, o insistint que tothom entén i parla el castellà, de manera que no hi ha necessitat d’exigir el català en l’àmbit sanitari.

Et pot interessar  Salut rep 279 queixes reclamant atenció oral en català en els últims tres anys

La veritat d’aquest cas, però, no té res a veure amb la llengua catalana, que ni tan sols és un requisit per a treballar en l’àmbit sanitari a les Illes Balears. La prestigiosa oncòloga va perdre la seva plaça simplement perquè no va assolir la nota requerida; de fet, va quedar entre les últimes. Diversos metges sí que han accedit a la plaça que sol·licitaven sense haver acreditat el nivell B2 de català, perquè no era un requisit, sinó un complement.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut