Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Lluc Crusellas es converteix en el millor mestre xocolater del món

|

- Publicitat -

El nacionalisme espanyol no ens deixa ni competir com a catalans en el concurs mundial de pastisseria

Publicitat

L’osonenc Lluc Crusellas ha guanyat aquest dilluns el prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters després de tres dies de proves a París i s’ha convertit en el millor mestre xocolater del món. S’ha imposat entre els candidats de 17 països més. Crusellas era el representant estatal i feia prop d’un any que es preparava per aquest repte. Crusellas, de Santa Eulàlia de Riuprimer, és el cap de pastisseria d’El Carme, de Vic, que pertany al grup Pavic. El consistori ha fet una convocatòria aquesta tarda a la Casa de Cultura per seguir la final en directe idonar-li suport.

 

Els aspirants han concursat durant tres dies a París. Van haver de superar dues proves per dia amb l’elaboració d’una escultura gran, petita, postres, bombó, snack i petit four. Només els deu millors van passar a l’última ronda i entre ells hi havia Lluc Crusellas, que finalment ha estat el guanyador.

 

Entre les peces que ha portat a la competició, destaca un elefant en la categoria d’escultura gran de 3 metres d’alt feta amb uns 200 kg de xocolata. Fa uns dies va avançar que s’inspirava en la natura i la conscienciació sobre el medi ambient, uns valors als quals se sent molt identificat.

 

Crusellas es va convertir el novembre de l’any passat en el millor xocolater estatal al World Chocolate Masters (WCM). La gran fita, però, era competir a la final a París que s’ha celebrat aquests dies a París on hi ha concursat pastissers de 18 països.

Et pot interessar  Els pelotaris bascs rebutgen jugar amb la selecció espanyola o francesa: "No ens sentim ni espanyols, ni francesos. La nostra és la d'Euskal Herria!"

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut