Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024
Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024

Llarena rebutja la cinquena recusació de Puigdemont i avisa que reactivar l’euroordre de detenció és “processalment previsible”

Argumenta que la recusació se sustenta en una causa que podria haver-se presentat amb l'objectiu de demorar una eventual euroordre de detenció

|

- Publicitat -

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha rebutjat la cinquena recusació que han presentat contra ell els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí i, per si això no fos prou, assegura que la reactivació de l’ordre europea de detenció contra Carles Puigdemont i Toni Comín és “processalment previsible”. Així ho exposa el magistrat en la seva resolució, en la qual argumenta que la recusació se sustenta en una causa “manifestament infundada” que podria haver-se presentat amb l’objectiu de demorar una eventual euroordre de detenció.

Publicitat

Puigdemont, Comín i Ponsatí van recusar Llarena arran d’una conferència que el magistrat va fer a la Facultat de Dret de Burgos on, segons els processats, Llarena va fer pronunciaments sobre una llei d’amnistia que anticiparien que pot intentar impedir la seva aplicació en el seu cas concret.

El jutge argumenta en la resolució que va impartir la conferència en un espai estrictament acadèmic i va respondre a l’anàlisi dels criteris tècnics bàsics de supervisió de constitucionalitat de qualsevol norma jurídica, però sense avaluar cap aspecte concret d’una eventual llei d’amnistia. És a dir, sosté que únicament es va fer un plantejament acadèmic general i obert que va ser destacat pels mitjans de comunicació.

Llarena exposa també a la resolució que considera impossible que la seva conferència pugui reflectir avui cap condicionament per a la tramitació de la causa, ja que no s’ha promulgat cap llei d’amnistia que ara es pugui aplicar al cas. “L’actual causa de recusació busca apartar immediatament l’instructor especulant sobre el meu posicionament davant d’una previsió legal que no existeix i que pot no arribar a existir, de manera que aquesta consideració no té avui cap rellevància per a la causa”, assenyala. Finalment, també apunta que en cas que s’acabés aprovant una llei d’amnistia, no correspondrà a l’instructor resoldre sobre la seva constitucionalitat, ni tan sols plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat.

Et pot interessar  Els Mossos justifiquen l'exagerat operatiu del ple d'investidura per un "possible atac terrorista"
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut