El musical de la companyia Generació de Merda que actualment es representa al Teatre Gaudí de Barcelona ha estat prorrogat tres setmanes més fins a La Mercè. Els responsables del teatre han mostrat així la seva confiança en l’espectacle després de l’èxit de crítica i públic de les últimes setmanes.
Segons ha declarat a La República un dels creadors del musical, Gerard Sesé, en un primer moment es mostraven dubitatius sobre quin podria ser l’impacte l’espectacle de cara al gran públic: “Futbol i homosexualitat en format musical. Són tres conceptes potents que mesclats no sabíem quin grau d’acceptació tindrien entre el gran públic”. Preguntat pel fet d’haver estrenat en període de vacances, ha respost: “Hem estrenat en ple mes d’agost i l’èxit ha estat sorprenent, tant de crítica com públic. A les principals webs d’oci de Barcelona tenim excel·lents notes i les crítiques que han sortit ens han deixat més que bé! És per això que el teatre ha decidit prorrogar-nos tres setmanes més. Estem molt contents i l’espectacle encara té camí per créixer”
El futbol és així (de gai) és un musical atípic, on els seus creadors trenquen tabús i benentesos en desenvolupar una història d’amor homosexual en el context on no hi estem habituats: dins l’esport d’elit. L’obra explica com el Mercuri FC fitxa una estrella mundial per una gran quantitat de diners. El país es paralitza per la notícia però en Maxi, el nou crack de l’equip, només arribar voldrà sortir de l’armari. El club li ho prohibeix i a partir d’aquí comencen els rumors i els problemes al vestuari… Un espectacle de ritme trepidant que no cessa durant les durant les dues hores que dura (amb entreacte). A més, compta amb música en directe per una banda de quatre músics. A més, el teatre, que té l’escenari al mig, es converteix en un camp de futbol on l’espectador experimenta una immersió total i pot treure el nas als afers que succeeixen dins d’un gran club de futbol.
‘El Futbol és així (de gai)’ és un musical a tenir en compte per dos motius. El primer: abordar un tema tabú encara avui dia a la nostra societat en ple segle XXI: futbol i homosexual. Les històries d’amor entre homes o dones són atípiques i per això musicals com aquest ajuden a deixar de fer marginal un col·lectiu que pateix la violència intolerant en les seves pròpies carns. En segon lloc, la valentia creativa de la companyia, permet enriquir el panorama teatral amb una proposta jove i atrevida, feta amb els recursos de joves que amb passió ganes i entrega, s’arremanguen i converteixen una idea artística en un producte real de qualitat.