La cartellera de la setmana estrena la cinta del superheroi espanyol més popular, el Superlópez, que encarna un Dani Rovira dirigit per Javier Ruiz Caldera. La pel·lícula, una adaptació cinematogràfica del llegendari còmic creat per Jan, es va estrenar al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. També arribarà a la gran pantalla l’òpera prima de Meritxell Colell Con el viento, que reflexiona sobre el retorn als orígens i les relacions maternofilials. El drama judicial anglès El veredicto, en què Richard Eyre dirigeix a Emma Thompson, i el biopic del president americà Lyndon Baines Johnson, A la sombra de Kennedy, completen les estrenes setmanals.
Superlópez (Javier Ruiz Caldera, 2018)
Cinta sobre el superheroi espanyol Superlópez, que encara Dani Rovira. Dirigida per Javier Ruiz Caldera i acompanyat d’Alexandra Jimenez, Julián López i Maribel Verdú, el film se centra en Juan López, que té grans superpoders i desconeix que és el portador d’un secret que salvarà al seu planeta, Chitón, del malvat Skorba i de la seva filla, Àgata. Un secret que està a punt de desvelar-se quan apareix en la vida de López Luisa, un antic amor de joventut. La pel·lícula, una adaptació cinematogràfica del llegendari còmic creat per Jan, és una producció de Zeta Cinema, Telecinco Cinema i la Gran Superproducción Aie i es va estrenar al Festival Internacional de Cinema Fantàstic – Sitges 2018. Com va sortir publicat a La República, la pel·lícula esdevé una al·legoria que justifica la unitat d’Espanya.
Con el viento (Meritxell Colell, 2018)
Òpera prima de la directora Meritxell Colell, Con el viento explica la història de la Mònica (Mònica Garcia), que viu a Buenos Aires, i la seva reconciliació amb una vida que va deixar enrere. La Mònica, una ballarina de 47 anys, rep una trucada des d’Espanya que l’informa que el seu pare està molt malalt. Després de 20 anys, ha de tornar al remot poble de Burgos en què va néixer i quan arriba el seu pare ha mort. La seva mare, amb qui mai va tenir una relació fluida, li demana que l’ajudi a vendre la casa familiar. Colell ha destacat que és la història de com a través del temps mare i filla es tornen a trobar. El film s’ha rodat al poble de la seva família materna, al nord de Burgos, i neix de l’impuls de retratar un espai i un mode de vida que desapareix.
La cinta va passar per la secció Fòrum de la recent edició del Festival Internacional de Berlin – Berlinale i es va presentar al Festival de Cinema de Guadalajara, en què Catalunya va ser la convidada d’honor.
La noche de 12 años (Álvaro Brechner, 2018)
La pel·lícula se situa a l’Uruguai l’any 1973. Tres presos polítics són aïllats durant 12 anys amb l’objectiu de tornar-los bojos, enlloc de matar-los. En una cel·la diminuta, amb la cara tapada, quasi sense menjar i sotmesos a contínues humiliacions, lluitaran per mantenir-se serens. Alfonso Tort, Chino Darín i Antonio de la Torre –interpretant a José Mújica- encarnen els tres protagonistes d’una cinta que va recollir elogis el passat Festival de Venècia.
Museo (Alonso Ruizpalacios, 2018)
Protagonitzada per Gael García Vernal i dirigida per Alonso Ruizpalacios, la cinta mexicana narra la història d’un robatori i les seves conseqüència. La policia creu que la complexa operació ha estat obra de criminals professionals, perdent la pista dels dos veritables autors: joves dels suburbis que no saben què fer amb el botí.
El veredicto (Richard Eyre, 2018)
Drama judicial anglès en què Richard Eyre dirigeix a Emma Thompson. En plena crisis conjugal, una jutgessa haurà de jutjar un cas en el qual un jove malalt de 18 anys necessita una transfusió de sang per salvar la vida. El seus pares, testimonis de Jehová, es neguen a fer efectiva la transfusió, anteposant les creences a la vida del fill.
A la sombra de Kennedy (Rob Reiner, 2016)
Un irreconeixible Woody Harrelson es posa a la pell de Lyndon Baines Johnson, el 36è president dels Estats Units, que va assumir el càrrec des de 1963 i fins al 1969. Bill Pullman, Richard Jenkins i Jennifer Jason Leigh acompanyen Harrelson en aquest drama polític dirigit per Rob Reiner sobre l’home que va succedir Kennedy després del seu assassinat. El film està dirigit per
Tres caras (Jafar Panahi, 2018)
El reconegut cineasta iranià Jafar Panahi torna a jugar amb els límits de la realitat i la ficció en aquest film que va aconseguir el Premi a Millor guió Exaquo al Festival de Cannes. Una famosa actriu iraniana, Behnaz Jafari, rep un vídeo d’una jove demanant-li ajuda per escapar de la seva conservadora família, que li vol impedir continuar estudiant al Conservatorio de Teherán. La intèrpret demana l’ajuda al mateix Panahi i junts emprenen un camí cap al poble de la noia.
Dovlatov (Alexey German Jr., 2018)
Dovlatov relata sis dies a la vida del brillant escriptor Sergei Dovlatov, que va viure la rigidesa de la Rússia soviètica dels anys 70. Amb el seu amic poeta Joseph Brodsky, lluitarà per preservar el seu talent i integritat, mentre veu com els seus amics artistes són expulsats per la maquinaria de l’estat i hauran d’emigrar als Estats Units, deixant enrere la seva llar. La cinta la dirigeix Alexey German Jr., fill del cèlebre cineasta rus.
Morir para contar (Hernán Zin, 2017)
El documental Morir para contar, dirigit per Hernán Zin, recorre el periple d’aquest periodista de guerra del reporter argentí afincat a Madrid. El 2012 Zin va patir un accident a l’Afganistan que va canviar la seva vida per sempre. Els traumes acumulats durant 20 anys de professió van explotar de cop i volta, endinsant-lo en un remolí de depressió, soledat i conductes autodestructives. En busca de respostes, Zin entrevista altres periodistes en una pel·lícula que recorre la por, la pèrdua i els traumes personals.
La increïble història de la pera gegant (Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski. 2017)
Cinta d’aminació doblada al català que se centra en dos amics que troben una ampolla amb un missatge i una llavor dins. Quan la planten, s’inicia una aventura de monstres, pirates i peres gegants.