Edició 2318

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de novembre del 2024
Edició 2318

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de novembre del 2024

L’empresa danesa Flying Tiger inclou per fi el català a l’etiquetatge dels seus productes

|

- Publicitat -

La popular cadena danesa Flying Tiger Copenhaguen, famosa pels milers d’articles de regal o per a la llar de disseny propi que oferta a preus molt competitius, finalment ha inclòs la llengua catalana a l’etiquetatge dels seus productes. Flying Tiger Copenhaguen és l’empresa líder del seu sector, amb més de 850 botigues arreu d’Europa i Àsia, i supera els 30 milions d’euros anuals de facturació.  Es tracta d’una victòria de l’ONG del català Plataforma per la Llengua, després de lluitar i insistir durant 9 anys perquè l’empresa danesa deixés de discriminar el català. Malgrat la bona notícia, Plataforma per la Llengua no es dona del tot per satisfeta, ja que la pàgina web de l’empresa continua discriminant els catalanoparlants perquè no inclou la llengua catalana.

Publicitat

Tal com exposa l’ONG, el 2014 van posar-se en contacte amb l’empresa perquè solucionés la manca d’etiquetatge en català, un problema que des de la companyia van assegurar que resoldrien. Això no va passar, i el 2016 Plataforma va enviar una carta al fundador i responsable de la comunicació de Flying Tiger insistint perquè etiquetessin en català “i complissin, així, amb les disposicions lingüístiques de la Llei 22/2010 del Codi de consum de Catalunya”. Com que tampoc va fer cas, l’ONG va interposar una denúncia contra l’empresa a  l’Agència Catalana del Consum el 2018.

Tot i que la denúncia va forçar que l’administració requerís a l’empresa adaptar-se a la normativa, el procés s’allargava “de manera inexplicable”, i Plataforma va presentar un recurs. Finalment, amb l’inici d’una campanya de l’Agència Catalana del Consum específica per garantir les informacions necessàries per al consum dels béns i serveis en català, Flying Tiger va cedir i va acabar incorporant el català a l’etiquetatge dels seus productes.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua denuncia dos casos de discriminació lingüística a empreses de missatgeria
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut