Edició 2343

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 24 de desembre del 2024
Edició 2343

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 24 de desembre del 2024

La Setmana del Llibre en Català espera una “progressió ascendent” de visitants tot i l’arraconament per la Copa Amèrica

Els organitzadors preveuen retornar l'any que ve al Moll de la Fusta i recuperar les dates habituals

|

- Publicitat -

Els responsables de La Setmana del Llibre en Català esperen que l’edició que arrencarà aquest divendres segueixi la dinàmica dels últims anys amb una “progressió ascendent” de visitants. En un any en què la gran festa del llibre en català ha hagut de canviar temporalment d’ubicació al passeig de Lluís Companys i amb noves dates, del 20 al 29 de setembre, per la celebració de la Copa Amèrica, el president d’Editors.cat, Ilya Pérdigo, ha garantit que l’esdeveniment tornarà l’any que ve al seu emplaçament original al Moll de la Fusta i amb les dates tradicionals al voltant de la Diada. L’any passat es van registrar 62.000 visitants i un 20% d’augment de les vendes, unes xifres que esperen que segueixin la dinàmica de creixement.

Publicitat

Segons ha explicat en roda de premsa Pérdigo, la coincidència amb les festes de la Mercè és “un repte” i s’oferiran activitats conjuntes que “amplificaran ambdues celebracions”.

La 42a edició de La Setmana del Llibre en Català reunirà 298 expositors, la xifra més alta. La participació de llibreries, editorials i institucions es concentrarà en 86 casetes, que seran més petites que les habituals perquè la zona del passeig de Lluís Companys ha obligat a “ajustar” la infraestructura.

“L’extens” programa reunirà prop de 300 activitats per a tots els públics com ara recitals poètics, concerts, debats, converses amb autors nacionals i internacionals, signatures de llibres i rutes literàries, entre d’altres. De fet, hi haurà més de 150 signatures d’autors i s’hi presentaran un centenar de novetats editorials d’adults, joves i infantils en diversitat de formats.

El videopòdcast de 3Cat ‘Trames’

Entre les novetats destacades que han presentat aquest dilluns hi ha ‘Trames’, un nou videopòdcast realitzat en col·laboració de 3Cat i que vol fer més visible el llibre en català. A través de vuit capítols de mitja hora de durada, s’oferiran converses amb escriptors sobre els grans temes universals que tracten els llibres. Cada capítol té un presentador diferent, que dona el seu propi estil a l’episodi: Albert Om, Juliana Canet, Maria Nicolau, David Guzman, Fàtima Llambrich, Alba Riera, Marina Porras i Anna Guitart grans professionals que esdevenen el motor d’aquest programa.

Pel que fa als escriptors participants hi haurà Sergi Pàmies, Regina Rodríguez Sirvent, Miquel Bonet, Adrià Targa, Laia Vilaseca, Maria Nicolau, Clara Queraltó, Jordi Puntí o Anna Pazos, entre altres. ‘Trames’ estarà disponible a la plataforma de 3Cat a partir del 24 de setembre. El mereix dia es farà un acte de presentació a La Setmana.

Et pot interessar  Collboni, l'alcalde que més ha fet per espanyolitzar Barcelona presidirà l'Institut de Cultura de la ciutat

Els noms propis de La Setmana 2024

Pel que fa a les novetats editorials, hi haurà llibres dels escriptors Laia Aguilar, Tuli Márquez, Mercè Ibarz, Vicenç Altaió, Laia Viñas, Juanjo Pallàs, Ricard Efa, Gerard Vilardaga, Elisenda Solsona, Montserrat Espallargues, Anna Pascual, Gemma Calduch, Maria Sellas, Clàudia Pagès, Juanjo Pallàs, Cinta Farnós, David Moragas, David Cirici, Miquel Bonet, Joan-Lluís Lluís, Laura Piñol, Sergi Belbel o Marta Salicrú entre d’altres. I també debutants com Uriol Gilibets o Clàudia Pagès.

En el terreny dels internacionals que visitaran la fira hi haurà l’escriptor irlandès de true crime Mark O’Connell, fruit de la col·laboració amb el CCCB; l’autora escocesa Kirsty Logan; i l’ornitòleg i escriptor Stanislaw Lubienski.

Les traduccions seran presents pràcticament cada dia de La Setmana. Tot i això, el 23 de setembre s’impulsarà una taula rodona sobre si traduir ajuda a escriure millor, una taula amb novetats dels traductors Raül Garrigassait, Dolors Udina, Míriam Cano i Anna Casassa i la presentació de les obres finalistes del PEN de traducció. El 26 de setembre es commemorarà el Dia Europeu de les Llengües amb una taula rodona sobre traducció i plurilingüisme amb Jessica Zuan i Rory Williamson.

Les activitats juvenils

Entre les activitats per als més joves, s’ha organitzat la batalla de llibres freestyle amb diverses obres juvenils d’autors com Ivan Ledesma, Jordi Cotet, Neil Gaiman, Lluís Delgado, Cesc Cornet, Marc Artigau o Eloy Moreno.

La programació destinada a un públic familiar comptarà amb 56 activitats de 38 segells editorials diferents. Cada dia hi haurà narracions en mans de professionals, espectacles i/o recitals de poesia, i una narradora oferirà recomanacions de lectura per al públic familiar. Passaran per La Setmana noms tan populars com Joan Dausà, Dàmaris Gelabert, Jaume Copons i Liliana Fortuny, Martí Gironell i Coaner Codina, Josep Pedrals o Pep Molist. També signaran, entre d’altres, Pilarín Bayés o The Tyets.

La programació de La Setmana 2024 es completarà amb homenatges als ‘Mecanoscrit del segon origen’ de Manuel de Pedrolo, una jornada especial que allargarà l’horari el 21 de setembre o la presència de l’Alguer per mostrar la diversitat del món editorial dels països de parla catalana.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut