Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024
Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024

La resposta unitària a la sentència: Rememorar la marxa de la sal de Gandhi o el motí del té de Bòston

|

- Publicitat -

L’Assemblea ho podria anunciar aquest dimarts si és manté el consens aconseguit

Publicitat

La proposta que en el seu dia va proposar el president Torra en una conferència al Teatre Nacional de Catalunya sembla comptar amb un fràgil consens dels partits polítics i de les entitats civils.

La marxa de la Sal de Gandhi i el motí del té de Boston van ser clau per aconseguir les independències de l’Índia i el EUA

La marxa de la Sal va ser instada per Mohandas Gandhi el 12 de març de 1930 amb l’objectiu d’aconseguir la independència de l’Índia respecte a l’Imperi Britànic i el motí del té conegut com “el Boston Tea Party” fou un acte de protesta dels colons americans contra Gran Bretanya i és considerat un precedent de la Guerra d’Independència dels Estats Units.

El que queda pendent de definir és l’objectiu de la proposta, serà l’inici de la desobediència civil?

A diferència de la revola del té o la marxa de la sal que es van acabar convertint en una veritable desobediència de la ciutadania d’aquell moment i que va fer possible la independència dels dos països, la marxa proposada té pendent de definir el seu objectiu final per aconseguir una veritable desobediència a la seva arribada a Barcelona.

L’antecedent a Catalunya, la Marxa de la llibertat

La Marxa de la Llibertat fou una acció duta a terme l’estiu de 1976 per reclamar, de forma pacífica i no violenta, l’amnistia, les llibertats bàsiques, la recuperació de l’Estatut d’autonomia. Sis columnes de marxaires recorreren els territoris de parla catalana per divulgar la gènesi de la Marxa.

 

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut