Després que el passat dijous, 2 de març, les xarxes traguessin fum amb el vídeo d’una infermera de Vall d’Hebron catalanòfoba que criticava l’obligatorietat d’assolir el nivell C1 de català per tal de treballar a Catalunya, encara hi ha esperança per la llengua, ja sigui amb els joves vinguts de fora que reivindiquen la importància d’aprendre-la, o amb l’exigència de parlar-la i escriure-la d’empreses com ara la reserva de Sigean, a França.
La reserva natural africana, situada al poble de Sijan, molt pròxima a la frontera amb Catalunya, rep milers de visitants cada any, especialment de catalanoparlants. És per aquest motiu que, en la nova oferta laboral publicada, es posa com a requisit l’obligatorietat de parlar i escriure català, un gest que els catalanoparlants han aplaudit a la xarxa. Algunes de les tasques que la persona contractada haurà de dur a terme són, per exemple, animar “les visites guiades dels grups de turistes o escolars en català, espanyol o francès”, “acollir-les a l’entrada del parc” i “contestar correus (electrònics i postals) en català, espanyol o francès”.
Les altres llengües, el castellà i l’anglès, també són requerides, però l’empresa remarca que el coneixement de la llengua catalana és “imperatiu”.
La @reserve_sigean busca treballadors que parlen i escriuen #català, castellà i francès. El català és obligatori. pic.twitter.com/qRE1SPCWVA
— Actions Pays Catalan ⭐ Accions País Català (@Pays_Catalan) March 6, 2023