Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La rentada de cara de la Comissió Europea al Mundial de Qatar fa enfadar els eurodiputats

|

- Publicitat -

El Mundial de futbol a Qatar continua aixecant polseguera. Tanmateix, des de la Comissió Europea no només han defensat la celebració de l’esdeveniment de la Federació Internacional de Futbol (FIFA), sinó que a més han aplaudit els “progressos” fets pel règim qatarià en matèria de drets laborals.

Publicitat

Oposadament, l’Eurocambra s’ha manifestat majoritàriament en contra i ha retret a l’executiu comunitari la seva posició, que encobreix els horrors viscuts al país. I és que el diari The Guardian va xifrar en 6.5000 les morts de treballadors migrants d’Índia, Pakistan, Nepal, Bangladesh i Sri Lanka des que es va confirmar, fa 10 anys, que Qatar acolliria el Mundial. 37 morts estarien directament relacionades amb la construcció dels estadis.

Una les veus més crítiques al Parlament Europeu ha estat l’eurodiputada sueca del grup Renew, Abir Al-Sahlani, que ha qualificat de “racistes” les institucions europees per ignorar les víctimes d’un altre continent. Durant el seu parlament, Al-Sahlani també ha retret a la Comissió l’enorme desconeixement que té sobre què suposa ser una dona en un país àrab i ha remarcat que, sense el permís d’un home, els seus drets són molt limitats.

L’eurodiputada belga del grup socialista, Maria Arena, ha defensat que cap país hauria d’esperar a un esdeveniment com un Mundial per fer una revisió de com abordar el respecte als drets humans. L’eurodiputat dels Verds, Ernest Urtasun, també ha lamentat el cost climàtic del torneig i el fet que la FIFA hagi prohibit l’exhibició de símbols donant suport al col·lectiu LGBTI.

Què diu la Comissió?

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, ha lamentat la “tragèdia” que suposen les morts relacionades amb el Mundial, però alhora ha celebrat que l’esdeveniment internacional hagi accelerat la construcció d’infraestructures i que el país s’hagi mostrat “obert” al món.

També ha expressat la voluntat de la Unió Europea d’ajudar el país a vetllar pels drets humans “més enllà del xiulet final” del Mundial. La qüestió és, es farà res quan hagi passat el campionat i el focus mediàtic ja no estigui sobre Qatar?

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut