Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024
Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024

La Plataforma en Defensa de l’Ebre anuncia mobilitzacions un cop s’aprovi el Pla Hidrològic

|

- Publicitat -

La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha anunciat futures mobilitzacions un cop s’aprovi el Pla Hidrològic de l’Ebre, que s’hauria d’haver presentat aquest mes de febrer, tot i que de moment la PDE desconeix la data en què es publicarà. Segons el membre de la plataforma Josep Antoni Panisello, s’estudiarà el contingut real del pla i, alhora, comprovaran si conté les al·legacions presentades des del territori que fan referència –entre altres qüestions– al cabal ecològic.

Publicitat

El portaveu de l’entitat, Manolo Tomàs, ha assenyalat que compten amb “aliances poderoses” fora de les Terres de l’Ebre i ha insistit que un cop es convoquin les protestes, es farà una crida general al conjunt de la ciutadania davant un problema “de país i europeu”.

‘La Via Blava de l’Ebre’

D’altra banda, l’entitat ha remarcat el posicionament contrari al projecte empresarial de Sercosa, batejat com ‘la Via Blava de l’Ebre’, per considerar-lo una proposta que “desnaturalitza el riu” i que condicionarà el seu futur per “retenir els pocs sediments que hi baixen”.

No ha estat l’única exigència que s’ha fet sentir des de la PDE: al llarg de les diferents intervencions, els membres de les entitats han posat l’accent en les competències tant del Govern com de l’executiu espanyol a l’hora de realitzar polítiques que assegurin el futur del Delta. En aquesta línia, la membre de la plataforma Susanna Abella ha insistit en la importància de dotar de recursos econòmics el pla de sediments.

Entre les polèmiques tractades n’han destacat dues, per una banda, el canvi de titularitat del canal Xerta-Sénia i de l’altra, el projecte empresarial de Sercosa. En el primer cas, la PDE ha criticat que la zona utilitzi l’aigua del riu abans d’optar per la seva xarxa subterrània i ha assegurat que els fa “perdre autoritat com a territori a l’hora de revisar les polítiques de regadius”.

Aquesta qüestió, però, ha estat contraposada per un membre de la comunitat de regants del canal Xerta-Sénia, que ha remarcat la importància d’aquesta infraestructura per al conjunt de la zona.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut