Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

La PAH inicia mobilitzacions contra les empreses i les administracions per acabar amb l’emergència habitacional

|

- Publicitat -

Les PAH de Catalunya inicien aquest dimecres una nova campanya per alertar de “l’emergència habitacional”, de la qual culpabilitzen als bancs, els anomenats ‘fons voltor’ i als polítics per la seva inacció. La primera mobilització és a la seu central de la immobiliària Servihabitat, a Cornellà de Llobregat.

Publicitat

L’entitat reclama que es deixi d’especular amb l’habitatge i que es faci complir la llei catalana que obliga els grans tenidors a oferir lloguer social. També critiquen que el govern espanyol no hagi aprovat encara la llei d’habitatge. En un comunicat, la PAH denuncia “l’especulació immobiliària” dels grans tenidors, que imposen “preus desorbitats” en els lloguers, però també la “irresponsabilitat política”.

De fet, diu que els responsables de la situació són “poderosos”, perquè “controlen” el Congrés de Diputats, el Parlament, “massa ajuntaments”, els tribunals i els mitjans de comunicació majoritaris, amb la qual cosa controlen l’opinió pública. En concret, critiquen les maniobres dels bancs i els fons d’inversió per quedar-se amb nombrosos pisos i revendre’ls o llogar-los a preus molt més alts i el fet que el govern del PSOE “bloquegi” la Llei d’Habitatge en “no voler incloure les mesures socials necessàries” i, a més, sense derogar la ‘llei mordassa’.

La PAH posa d’exemple a seguir la llei catalana, que obliga els grans tenidors a oferir lloguers socials a les famílies vulnerables, tot i que la normativa no es compleixi sempre. De fet, diu que els bancs es desentenen de les ‘socimis’ de les quals són accionistes i que tenen nombrosos pisos de lloguer, que venen amb els inquilins dins i a qui els deneguen la renovació del contracte.

A la Generalitat l’acusen de no aplicar les sancions milionàries que preveu la llei ni a mobilitzar els milers de pisos buits per incrementar el parc públic d’habitatge o reduir les llistes d’espera de les meses d’emergència. De fet, l’entitat assegura que els grans tenidors i la Sareb tenen prop de 35.000 pisos buits a Catalunya.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut