Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

La Moncloa rebutja l’OPA del BBVA al Sabadell mentre alerta dels “efectes lesius potencials” que pot tenir per al sistema financer

El govern espanyol afirma que el seu "deure" és "vetllar per mantenir un sistema financer sòlid"

|

- Publicitat -

El govern espanyol ha rebutjat l’OPA hostil que el banc BBVA ha llançat aquest dijous contra el Banc Sabadell per tal de prendre el control d’aquest, després del fracàs de l’oferta d’absorció del Sabadell dins el BBVA. Segons han indicat fonts de l’executiu espanyol a l’ACN, l’OPA llançada pel BBVA pot tenir “efectes lesius potencials” pel sistema financer, així com un “impacte negatiu” tant en l’ocupació com en la prestació de serveis financers.

Publicitat

“Espanya té actualment un sistema financer fort i solvent. El nostre deure és vetllar per mantenir un sistema financer sòlid, que continuï contribuint al creixement de la nostra economia i a l’agenda d’inclusió financera i protecció dels clients”, remarquen les mateixes fonts des de la Moncloa. En la mateixa línia s’ha pronunciat també la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que ha avisat que l’operació és contrària als interessos d’Espanya i provocarà “més oligopoli”. Segons ha dit la també ministra de Treball en un missatge a les xarxes socials, l’OPA suposa “liquidar” l’entitat catalana, destruirà “molta ocupació” i només beneficiarà els “fons d’inversió estrangers” que controlen el BBVA.

L’oferta del banc basc és la mateixa que el consell d’administració del Sabadell va rebutjar, i que no es veia en el sector bancari ni financer des de la dècada del 1980: 1 acció de nova emissió per cada 4,83 accions del Sabadell: 5.440 milions, de 0,125 euros de valor nominal cadascuna, representatives del 100% del capital. Malgrat l’interès del Sabadell, l’operació d’absorció requereix permisos pertinents per part les autoritats financeres.

Des del govern espanyol ressalten també la derivada laboral i territorial d’una eventual unió dels dos bancs espanyols. A més, apunten que l’excés de concentració bancària generaria un “risc” addicional a l’estabilitat financera.

Et pot interessar  El govern espanyol crea permisos climàtics per evitar risc per als treballadors durant episodis meteorològics adversos
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut