Edició 2452

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 12 de abril del 2025
Edició 2452

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 12 de abril del 2025

La majoria de les principals companyies hoteleres al domini lingüístic marginen el català a les webs

Plataforma per la Llengua ha avançat que es posarà en contacte amb les companyies per demanar-los que incorporin la llengua catalana com més aviat millor

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua denuncia que la majoria de grans companyies hoteleres amb seu social al domini lingüístic no tenen la pàgina web en català. Es tracta de gegants com Meliá Hotels International, Barceló Hotel Group, Riu Hotels and Resort, l’Iberostar Hotels and Resorts o l’Eurostars Hotel Company, H10 Hotels, Palladium Hotel Group, el Grupo Piñero, Catalonia Hotels & Resorts i el Princess Hotels and Resorts.

Publicitat

“D’aquestes deu companyies, únicament dues tenen el català disponible al web: H10 Hotels i Catalonia Hotels & Resorts”, lamenta l’entitat. Moltes inclouen diversos idiomes, però arraconen la llengua del territori. Un exemple és el Barceló Hotel Group a les Illes Balears, que compta amb la traducció a onze llengües diferents, però no inclou el català.

Plataforma per la Llengua ha avançat que es posarà en contacte amb aquestes companyies per demanar-los que incorporin la llengua catalana com més aviat millor.

Més presència del català entre els hotels de luxe

La situació millora sensiblement si es posa el focus en els hotels de luxe. Per exemple, l’entitat ha aconseguit que l’Hotel Mandarin Oriental, situat al passeig de Gràcia de Barcelona, hagi començat a incorporar el català a la seva pàgina web, tot i que ho està fent de forma progressiva. En aquest cas concret, Plataforma per la Llengua els ha demanat fer aquest pas en diverses ocasions.

L’entitat ja va aconseguir, l’any 2020, que l’Hotel Arts, una de les icones arquitectòniques de referència a la ciutat de Barcelona, incorporés el català al web. De fet, dels hotels més idiosincràtics de la ciutat catalana, l’Hotel Majestic té el web en català, així com Casa Fuster, l’Hotel Palace, W Barcelona o l’Hotel Ohla. En canvi, l’Hotel Sofia no inclou la llengua catalana.

Et pot interessar  El Govern municipal de Collboni incompleix una vegada més el Reglament d'ús de la llengua i margina el català

Ja fa anys que Plataforma per la Llengua és conscient de l’impacte del sector turístic en els territoris de parla catalana i de la necessitat de treballar per promocionar la llengua en aquest àmbit.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí