Edició 2312

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de novembre del 2024
Edició 2312

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de novembre del 2024

La lluita per deixar de ser ”preses de segona”

Un reportatge compta amb les entrevistes amb Carme Forcadell i Dolors Bassa on s'analitza per què es parla poc de les preses polítiques

|

- Publicitat -

Se’n parla poc de les preses polítiques? Un reportatge de Revista Mirall intenta treure’n l’entrellat amb diverses entrevistes.

Publicitat

Entre elles una entrevista per carta a Dolors Bassa i Carme Forcadell, quan compartien cel·la a la presó d’Alcalá Meco. “Es parla més dels presos que de les preses perquè tenim una societat masclista i aquesta situació es veu i reflecteix en tots els indrets”, diuen.

Una sensació que compartien també les exiliades Meritxell Serret i Clara Ponsatí. No se’n parla prou: “es parla massa poc de la dona i del paper que ens pertoca tenir a la societat”, comenta Serret. “Sempre es parla poc de les dones i crec que això és part del context general”, exposa Ponsatí.

El reportatge compta també amb el testimoni dels familiars de Dolors Bassa i Carme Forcadell. “Ella, igual que tots, teníem l’esperança que tornarien de Madrid”, explica la germana de Dolors Bassa, Montserrat Bassa. El marit de Forcadell, Bernat Pegueroles, recorda que hi ha dies que està més trista però que “quan la vas a veure et fa bona cara”. “No sé si quan marxem cau o encara aguanta”.

Revista Mirall esbrina a què es deuen els privilegis dels diferents centres penitenciaris i com es trien les diferents activitats que hi ofereixen.

Et pot interessar  El Suprem manté el cop d'estat judicial i bloqueja l'amnistia a Forcadell, Rull, Forn, Cuixart i Sànchez
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut