Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

La Kings League triomfa al Camp Nou però deixa de banda la llengua catalana

|

- Publicitat -

El fenomen de la Kings League ha arrasat arreu del món, amb més d’un milió d’espectadors seguint en directe l’esperada final que va tenir lloc el passat diumenge, 26 de març, a l’Spotify Camp Nou, i que va batre tots els rècords d’assistència. Tanmateix, aquesta nova lliga de futbol que barreja el joc clàssic amb els videojocs que s’ha impulsat des de Catalunya no ha tingut en compte la llengua catalana en el seu moment més important, un fet que no ha passat desapercebut a les xarxes socials. Tant les comunicacions oficials de la competició, com la retransmissió d’aquesta, es van fer íntegrament en llengua castellana, sense cap esment al català.

Publicitat

La popular lliga de futbol que ha triomfat en els nous entorns digitals, malgrat haver disputat la seva gran final al Camp Nou, no ha respectat la normativa lingüística vigent a Catalunya. Si bé en un principi semblava que el català tindria més presència en l’esdeveniment, ja que l’organització de la Kings League va decidir que la lona gegant desplegada a la Diagonal per anunciar la final estigués escrita únicament en català, després de 3 dies on el missatge principal es llegia principalment en castellà, finalment això no ha estat així i la llengua catalana ha quedat, una vegada més, invisibilitzada i apartada de les noves generacions.

El polític Antonio Baños ha ironitzat a Twitter sobre aquest fet, amb una piulada en castellà on recorda que “l’idioma de la Kings League és l’espanyol. Si us plau, utilitzeu la llengua comú en les vostres piulades, no sigueu provincians”. “És un espectacle que es veu arreu del món i el català no hi té cap espai. Prou de tonteries”, ha sentenciat. En la mateixa línia s’ha expressat el periodista David de Montserrat, que tot citant la piulada de Baños, ha demanat a RAC1 que abordi la problemàtica de la invisibilització del català: “On queda la responsabilitat respecte de l’ús del català? Com explica una empresa catalana la submissió absoluta al castellà dinamitant l’ús social del català?” pregunta.

Et pot interessar  La CUP denuncia que el PSC vol ensenyar castellà a les aules d’acollida

El periodista Jordi Eroles també ha assenyalat aquesta incongruència i total falta de respecte cap a la llengua catalana. En un missatge a Twitter, ha expressat que”veure Piqué, president de la Kings League, dirigint-se en castellà als 92.000 espectadors del Camp Nou, amb la presència de Pere Aragonès i Joan Laporta” és un fet que “fa molt de mal”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut