Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025
Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025

La Jonquera manté el torcebraç amb el projecte del parc eòlic Galatea

"Considerem que és totalment incompatible amb la preservació del nostre entorn natural i el futur de la nostra vila", assegura l'alcaldessa, Míriam Lanero

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de la Jonquera (Alt Empordà) no llença la tovallola i anuncia que presentarà un nou recurs contra el projecte del parc eòlic Galatea, que ha generat una forta oposició al municipi.

Publicitat

La decisió s’ha acordat per ple i arriba després que s’hagi desestimat per silenci administratiu el recurs d’alçada que van presentar contra la resolució de la Direcció General d’Energia en la qual s’atorgava l’autorització prèvia del projecte a Enel Green Power Espanya. Davant la manca de resposta, han decidit interposar un contenciós administratiu. “Considerem que és totalment incompatible amb la preservació del nostre entorn natural i el futur de la nostra vila”, assegura l’alcaldessa, Míriam Lanero, qui ha avançat que continuen “explorant” totes les opcions per protegir el territori i evitar la “degradació irreversible”.

Més municipis afectats

El parc eòlic Galatea afecta La Jonquera i els municipis de Cantallops, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant, amb 48,94 MW i nou aerogeneradors. La Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya va concedir l’autorització prèvia al parc eòlic Galatea l’agost passat, topant amb les al·legacions contra el projecte presentades per bona part dels municipis afectats.

A banda dels dos recursos presentats, l’Ajuntament de la Jonquera ha suspès les llicències per a la implantació d’aquest tipus d’infraestructures; ha contractat geòlegs, ambientòlegs i altres professionals per avaluar l’impacte del projecte; ha aprovat un Pla Especial Urbanı́stic que regula les condicions per instal·lar parcs eòlics en terreny no urbanitzable; i ha aconseguit, de la mà d’altres municipis, que el Consell Comarcal declari la zona megalítica com a Bé Cultural d’Interès Local.

Des de l’ajuntament tenen el compromís de dur a terme totes les accions que estiguin a les seves mans per tal d’evitar l’execució d’aquest parc eòlic. “El consistori té la intenció de seguir oposant-se amb fermesa i contundència al projecte, juntament amb la resta d’ajuntaments dels municipis afectats”, asseguren en un comunicat.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí