Edició 2310

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de novembre del 2024
Edició 2310

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de novembre del 2024

La Fundació Espanyola d’Advocats Cristians denuncia el gag humorístic de la Verge del Rocío

La fundació ultracatòlica presenta denúncia al·legant que el gag és una "representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba"

|

- Publicitat -

La Fundació Espanyola d’Advocats Cristians ha portat més enllà la reacció al ‘gag’ humorístic del programa ‘Està passant’ de TV3 que feia sàtira de la Verge del Rocío i ha presentat una denúncia contra els autors. Concretament, des de l’entitat ultracatòlica acusen el director i presentador del programa, Toni Soler, al copresentador, Jair Domínguez, i a l’actriu Judit Martín, d’un delicte d’escarni contra els sentiments religiosos. Segons la denúncia, a la qual ha tingut accés l’ACN, es va fer una “representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i andalusòfoba“.

Publicitat

En la denúncia, presentada al jutjat de Sant Feliu de Llobregat, per ser el que correspon a les instal·lacions de TV3 de Sant Joan Despí, s’inclouen diversos fragments de les frases que es van dir durant el ‘gag’ i imatges del moment. Segons l’entitat denunciant, algunes de les frases eren clarament vexatòries i ofensives, sobretot les de contingut sexual. A més, la denúncia inclou les reaccions contràries de diversos polítics, sobretot d’Andalusia, i representants de l’Església, i el fet que Soler no s’hagi volgut disculpar.

Penat al Codi Penal espanyol 

La denúncia recorda que l’article 525.1 del Codi Penal castiga amb multes de 8 a 12 mesos els qui, “per ofendre els sentiments dels membres d’una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol mena de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, als qui els professen o practiquen”.

També recorda que la jurisprudència del Tribunal Suprem estableix que l’escarni es pot definir com la “burla o mofa d’allò que es contradiu”, “una expressió de menyspreu grollera i insultant” o “befa tenaç que es fa amb el propòsit d’afrontar”. I els denunciants conclouen: “l’acte de befa o burla és clar i contumaç”.

De fet, l’escrit assegura que els tres protagonistes sabien la reacció que produiria el ‘gag’, “no buscaven la transmissió de cap missatge ni van efectuar cap crítica, protesta o acte reivindicatiu”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut