Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024
Edició 2345

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 26 de desembre del 2024

La família d’Helena Jubany demana imputar tres sospitosos abans que prescrigui el crim

|

- Publicitat -

La família d’Helena Jubany, la jove periodista i bibliotecària de Mataró assassinada a Sabadell el 2 de desembre del 2001, demana al jutjat que instrueix el cas que imputi tres sospitosos del crim. L’advocat de la família, Benet Salellas, ha alertat que la investigació està en temps de descompte perquè falten només tres mesos perquè prescrigui i que la imputació d’aquests sospitosos evitaria que el cas quedi impune.

Publicitat

El maig, el jutjat de Sabadell va reobrir el cas per analitzar el disc dur de l’ordinador de la víctima, on hi havia contingut que podia “dirigir la investigació” cap al presumpte responsable de la mort d’Helena Jubany. Els sospitosos són dues persones de l’entorn de la Unió Excursionista de Sabadell i l’usuari que assetjava la bibliotecària en xats d’Internet.

La família també sol·licita que es creï un grup mixt d’investigació de Policia Nacional i Mossos d’Esquadra que doni un impuls definitiu al cas.

El cas d’Helena Jubany

Helena Jubany va ser assassinada la matinada del 2 de desembre de 2001, després de dos dies desapareguda. El seu cos va ser llençat des d’un terrat, completament nu i ple de cremades. La mort de la jove, a més, està envoltada de molts misteris. Tres mesos abans del crim, per exemple, Jubany va rebre dos anònims acompanyats de begudes adulterades amb somnífers.

Els principals sospitosos van ser amics de Jubany de l’entorn la Unió Excursionista de Sabadell, d’on la jove també era sòcia. A més, a l’edifici on es va trobar el cos hi havia el domicili de dos dels principals sospitosos, Montserrat Careta i Santi Laiglesia. Careta va arribar a entrar a presó provisional com a possible autora de l’homicidi, però es va acabar suïcidant a la cel·la. Aquest febrer, la germana petita de Careta ha confirmat que Laiglesia l’havia obligat a sotmetre’s a un tractament psicològic en una relació que ella hauria definit com a “tòxica”. “Són testimonis que reforcen un element que nosaltres hem posat sobre la taula, que confirmen la ubicació del principal investigat en el lloc i el moment del crim”, apunta l’advocat.

També va entrar a presó Ana Echaguivel, com a còmplice d’assassinat, però va acabar posada en llibertat. El jutge va concloure que no existien indicis suficients per imputar-li l’homicidi. També va quedar lliure de responsabilitats Santi Laiglesia, que tot i que se’l va investigar, mai va arribar a ser detinguts per aquests fets.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut