JxCAT ha advertit aquest dimecres a ERC i la CUP que l’única posició “digna” que poden adoptar aquest dijous al ple del Congrés en la votació del suplicatori del Suprem contra Laura Borràs és un ‘no’. Els republicans i la CUP preveuen a hores d’ara –juntament amb Bildu- no participar a la votació perquè consideren que és el plantejament que més s’ajusta als seus postulats a favor que s’investigui la suposada corrupció però amb seriosos dubtes que Borràs sigui objecte d’un procés just al Tribunal Suprem. Borràs prendrà la paraula al ple –que debatrà aquest punt a porta tancada- per denunciar el que considera un procediment irregular contra ella, fruit d’una investigació prospectiva de la Guàrdia Civil.
Un abans i un desprès en l’independentisme català
Fonts de JxCAT han llançat aquest advertiment a ERC i la CUP a 24 hores de la votació de dijous. De fet, la proposta originària de no participar conjuntament a la votació va sortir de JxCAT, però aleshores, apunten aquestes fonts, ERC i la CUP es van posar de perfil i només van respondre amb evasives.
L’única posició “digna i coherent” és votar ‘no’ al suplicatori del Suprem, perquè “ha quedat demostrat que Borràs o ha comès cap delicte, que aquesta causa és una construcció de la Guàrdia Civil” i “hi ha precedents que el Tribunal Suprem no li oferirà un judici just”.
Un clara persecució política que aconseguirà rebentar l’independentisme català
Borràs prendrà la paraula aquest dijous davant el ple per defensar-se. Tal com va fer davant la Comissió de l’Estatut del Diputat, insistirà que el seu cas és fruit d’una investigació prospectiva i que no ha comès cap dels delictes pels que el Suprem la vol investigar.
El suplicatori que el Suprem va enviar al Congrés incorpora els arguments pels que l’instructor de la causa, el magistrat Eduardo de Porres, considera que cal jutjar la portaveu de JxCAT. De Porres ja va citar a declarar Borràs al Suprem el 14 de febrer. Es tractava d’una declaració voluntària en qualitat d’investigada, però la diputada va declinar la petició.
Aleshores el Suprem va considerar que hi havia motius per seguir la causa contra Borràs perquè els fets descrits pel jutjat de Barcelona “podrien ser constitutius de delictes de prevaricació, frau a l’administració malversació de diners públics i falsedat documental”.