Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024
Edició 2294

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de novembre del 2024

VÍDEO | Josep Costa rebutja ser amnistiat: portarà la seva causa fins a Europa, on confia guanyar

Denuncia que el seu judici per desobediència va ser un atac contra la llibertat i la inviolabilitat parlamentària: "No pot tancar-se amb una amnistia"

|

- Publicitat -

L’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament i advocat Josep Costa ha anunciat aquest dijous que no demanarà l’aplicabilitat de la llei d’amnistia, que va entrar en vigor la setmana passada després de ser aprovada al Congrés dels Diputats el 30 de maig. Costa, que és una de les personalitats que més crític s’ha mostrat amb la llei del perdó així com amb l’estratègia adoptada pels partits independentistes després de l’1-O, ha afirmat que portarà la seva causa fins a les últimes instàncies de la justícia europea, on confia guanyar.

Publicitat

El jurista independentista eivissenc va ser jutjat el 2022 acusat d’un delicte de desobediència com a membre de la Mesa del Parlament que, contravenint els dictats del Tribunal Constitucional, va permetre la celebració de debats sobre el dret a l’autodeterminació del poble català i sobre la monarquia espanyola. Tot i que va ser absolt, Costa, com tots els represaliats judicialment arran del Procés independentista, la consulta del 9-N, el referèndum de l’1-O o les protestes del Tsunami Democràtic, té l’opció de ser amnistiat a través de la llei d’amnistia. Tanmateix, el jurista ha confirmat que demanarà no ser amnistiat. 

Costa defensa que l’amnistia no és aplicable en el seu cas perquè “s’està discutint si els tribunals poden interferir en l’activitat parlamentària“, i rebutja que el cas es tanqui amb una amnistia. “Malgrat ser absolts, vaig voler impugnar el judici davant el tribunal d’Estrasburg perquè he defensat sempre que no es pot fer un judici a un diputat per les activitats que ha fet en el Parlament, perquè és un atac a la institució i la inviolabilitat del Parlament” ha reblat Costa en una intervenció a TV3. “La discussió és aquesta: si els tribunals poden interferir en l’activitat parlamentària. Aquesta discussió en cap cas pot quedar tancada amb una amnistia”.


La interlocutòria enviada pel jutge del Suprem i de la causa del Procés, Manuel Marchena, demanava específicament als membres de la Mesa del 2017 que estan pendents dels recursos interposats contra el judici si consideraven que l’amnistia ha de tancar el cas. Costa, a través de Twitter, va compartir la interlocutòria en la qual li preguntava si desitjava rebre l’amnistia. “La pregunta ofèn” va escriure Costa a Twitter, tot afegint que “ara comença la lluita per salvar la feina feta en defensa de la sobirania del Parlament i que no se l’emporti per davant la llei de “normalització institucional” pactada amb el PSOE”.

Et pot interessar  El TEDH posa l'Estat espanyol contra les cordes per la qüestionable aplicació de la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut