Edició 2346

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de desembre del 2024
Edició 2346

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de desembre del 2024

Investiguen els draps bruts d’un metge i un amic de Juan Carlos I en una clínica de Barcelona

|

- Publicitat -

Un jutjat de Barcelona investiga per frau fiscal un metge del rei Juan Carlos I, i a un amic mexicà de l’emèrit com a cooperador. La fiscalia va presentar al maig una querella contra els dos homes i l’esposa del metge per haver defraudat uns 600.000 euros entre el 2016 i el 2018. El jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona ja ha interrogat el matrimoni i està a l’espera de poder-ho fer amb el magnat mexicà Allen Sanginés-Krause. Segons la fiscalia, el doctor va simular una ampliació de capital de la societat que gestiona el seu centre mèdic, la Clínica DeSánchez, situada a Sarrià, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN.

Publicitat

Juan Carlos I va conèixer el doctor Manuel Sánchez quan aquest treballava a la Clínica Planas, on el rei se sotmetia a tractaments mèdics, estètics i de nutrició. Fa uns anys Sánchez va obrir el seu propi centre i la relació va continuar. Alguns dels tractaments del monarca els pagava el seu amic mexicà.

La societat que gestiona la clínica del doctor Sánchez va ser constituïda l’octubre del 2014 i el seu capital social va ser subscrit, en principi, per A.A.M., la dona del metge. El gener del 2016, la dona va vendre la totalitat de les seves participacions al seu marit, que va passar a ser soci únic de la firma, encara que ella es va mantenir com a administradora. En aquesta mateixa data, la companyia va rebre 245.000 euros d’una mercantil a Madrid creada pel mexicà Sanginés-Krause, “operació que no es va emparar en cap contracte escrit”, al·lega l’acusació.

La fiscalia concreta que les rendes reflectides en les declaracions d’IRPF del període 2016 a 2018 presentades pel metge investigat “van ser només una mínima part de les que realment va percebre”, ja que, segons ell, “va ocultar” en aquests exercicis altres retribucions per un import d’1,3 milions d’euros, que realment provenien de la prestació dels seus serveis professionals com a facultatiu “de prestigi reconegut i amb una clientela amb elevada capacitat econòmica”.

Camuflava els imports com a ampliacions de capital

Segons l’acusació pública, per “amagar” aquestes rendes, Sánchez va recórrer a una “estratègia fraudulenta” per a l'”execució de la qual va ser imprescindible la col·laboració” dels altres dos querellats: la seva dona i l’empresari mexicà. Aquesta “estratègia”, apunta la fiscalia, va consistir a “camuflar” aquests imports com a ampliacions de capital de la societat que gestiona la clínica i que van ser subscrites entre el 2016 i el 2018 per l’empresa de Sanginés-Krause. A parer seu, aquestes operacions “no van ser tals, sinó que es van simular”.

La querella relata que, amb l’última i quarta ampliació de capital, Sánchez conservava el 65% del capital social, havent aportat únicament 3.010 euros. A l’empresa de Sanginés-Krause li corresponia el 35% quan havia desemborsat 1,3 milions d’euros. És a dir, l’amic del rei emèrit era soci minoritari malgrat la inversió. Per a la fiscalia, les ampliacions de capital són simulades per la manca de justificació de les primes d’emissió i la seva absoluta “desproporcionalitat”, “l’absència de motivació econòmica de la inversió”, la inexistència de documents sobre el projecte i les negociacions prèvies, la manca de “control” del soci capitalista (el magnat mexicà) sobre els recursos aportats (99,77%) i la “disposició” de fons per part del metge amb “total discrecionalitat”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut