Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

FilminCAT, La Bressola i VilaWeb, finalistes als desens premis Martí Gasull i Roig

|

- Publicitat -

La plataforma audiovisual FilminCAT, la xarxa d’escoles cooperatives La Bressola i el diari digital VilaWeb són els 3 finalistes de la 10a edició dels Premis Martí Gasull i Roig. Els guardons, organitzats anualment per l’associació Plataforma per la Llengua, volen reconèixer persones o entitats que hagin destacat en la defensa o la promoció de la llengua catalana. El jurat ha escollit els 3 finalistes entre 318 propostes, i ara s’obre el període de votació popular a través del web de la plataforma per decidir el guanyador. El termini per votar acabarà el 5 de febrer i la proposta vencedora s’anunciarà a l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc el dilluns 20 de febrer al Palau de la Música de Barcelona.

Publicitat

A la gala també es lliurarà el nou Premi a la Innovació, amb una dotació de 2.000 euros, i el Premi Especial del Jurat. El primer vol reconèixer projectes transformadors que suposin un revulsiu per a la llengua catalana en el context actual. El segon és de caràcter honorífic i distingeix una persona amb una trajectòria acreditada en la defensa de la llengua.

Pel que fa als tres finalistes del premi Martí Gasull i Roig, FilminCAT ofereix pel·lícules, documentals, dibuixos animats, sèries i curts disponibles per a tots els públics en llengua catalana. El 2021 va rebre el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat.

Des del 1976, La Bressola ofereix a la Catalunya del Nord un model d’escola que té com un dels eixos centrals la recuperació de la llengua i la cultura catalanes. Amb més de quaranta anys d’història, el sistema d’immersió lingüística és el tret definidor del caràcter i el compromís dels seus centres educatius. Actualment més de 1.000 alumnes assisteixen a algun dels cicles que ofereixen.

Finalment, VilaWeb és un portal informatiu que té com a marc de referència el conjunt dels territoris del domini lingüístic català. Creat el 1995 pels periodistes Assumpció Maresma i Vicent Partal, i amb seu a Barcelona i València, Plataforma per la Llengua el defineix com “el degà dels diaris electrònics a Europa”, i en destaca el rigor, el compromís amb la professió periodística i la “sensibilitat especial” per aquelles qüestions relacionades amb l’ús social del català.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut