L’encontre de diferents inscripcions en una pedrera de la desembocadura del riu Nil a Egipte han permès saber als arqueòlegs com s’ho feien els súbdits dels faraons com transportaven els blocs de roques que feien servir per a les seves construccions.
El director de l’IFAO, Laurent Bavay, ha explicat que les pedreres eren fets amb un sot de grans proporcions al sòl, i es construïa una rampa d’uns deu metres amb una inclinació de 20° per tal de treure el bloc. Aquest era propulsat per tracció humana i subjectat per cordes vegetals. Sota seu s’hi col·locaven troncs. Una tasca que era duta a terme per centenars o milers de persones. Una vegada extrets, els blocs recorrien diversos quilòmetres fins a ser transportats en vaixells pel Nil.
D’aquesta manera s’ha confirmat que el mètode per treure els blocs de les pedreres eren grans rampes amb una gran inclinació, que permetia erigir els blocs de vàries tonelades de pes. El descobriment s’ha produït per la missió conjunta de l’Institut Francès d’Arqueologia Oriental (IFAO), amb seu a El Caire i la Universitat de Liverpool.
El descobriment fet, per tan, confirma que evidentment no hi va haver cap intervenció extraterrestre en les súper construccions dels antics faraons, així com tampoc tenien accés a tecnologies més avançades de les que es suposen.