Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025
Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025

Espanya escala fins a la quarta posició en un índex europeu de drets LGTBI per mesures com l’autodeterminació de gènere

La prohibició de la mutilació genital en menors intersexuals i les pràctiques de conversió són altres accions destacades

|

- Publicitat -

Espanya ha escalat fins a la quarta posició en un índex europeu que avalua la situació legal i política de les persones LGTBI. Segons el rànquing publicat aquest dijous per l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transexuals i Intersexuals (ILGA Europa), l’Estat ha escalat sis posicions respecte a la classificació de l’any anterior gràcies, apunta el document, a la llei sobre l’autodeterminació de gènere i la prohibició de la mutilació genital en menors intersexuals, de les anomenades pràctiques de conversió i la discriminació basada en orientació sexual, identitat de gènere i característiques sexuals.

Publicitat

Amb aquestes iniciatives, Espanya és dels estats que més posicions ha pujat en l’índex. Malgrat que l’Estat compleix la majoria de les mesures que avalua l’índex, que analitza els drets i la igualtat plena de les persones LGTBI en els diferents països, ILGA Europa remarca que queda pendent que s’hi reconegui la paternitat i maternitat de persones transsexuals, una política que abordi l’odi contra persones intersexuals i el reconeixement no binari, entre d’altres.

Per vuitè any consecutiu, el rànquing el lidera Malta, seguida de Bèlgica i Dinamarca en segona i tercera posició respectivament. Bèlgica ha sumat punts respecte a la classificació de l’any passat per la inclusió de la identitat de gènere i les característiques sexuals com a agreujants en el codi penal, mentre Dinamarca s’ha situat en la tercera posició pel seu pla d’acció per a la igualtat, que inclou mesures específiques sobre l’orientació sexual i la identitat de gènere.

A la cua de la classificació hi ha l’Azerbaidjan, Turquia, Rússia i Armènia. Els països de l’Europa occidental són els que treuen millor nota, mentre l’Europa central i Itàlia se situen al mig de la classificació i l’Europa de l’est registra la pitjor situació legal i política del col·lectiu LGTBI.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí