Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024
Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024

Els manga ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’ arribaran en català l’any que ve

|

- Publicitat -

Planeta Cómic ha anunciat aquest dissabte que començarà a publicar en català l’any 2023 alguns dels seus títols més populars com ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’. L’editorial ho ha explicat en el marc del Manga Barcelona, que se celebra a la Fira Gran Via fins diumenge. En declaracions a l’ACN, David Hernando, director editorial de Planeta Cómic, ha destacat que l’editorial porta ja 103 volums de ‘One Piece’ en castellà i que a partir d’abril de l’any que ve publicaran de manera simultània una nova edició de la saga en català i castellà, que inclourà tres volums originals en un únic volum.

Publicitat

Planeta Cómic publica manga en català des de 1992 amb la popular saga ‘Bola de drac’. Després s’hi van sumar altres noms com ‘Naruto’ i ‘Detectiu Conan’ i l’any passat van anunciar les edicions catalanes de ‘My hero academy’ i ‘Doctor Slump’, obres que “han estat molt ben acollides”, remarca Hernando. Això també els ha animat a traduir ara al català tres importants títols com són ‘One Piece’, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’.

Hernando explica que biblioteques i lectors els traslladen que els agradarien volums únics que siguin autoconclusius, és a dir que comencin i acabin en un mateix llibre. Una sèrie molt llarga de molts volums es fa més difícil de seguir, admet. Per això, en el cas de ‘One Piece’ inclouran tres volums en un. La idea és que el primer exemplar de la saga arribi a les llibreries a partir de Sant Jordi i els altres dos títols, ‘Ranma1/2’ i ‘Haikyu’, ho facin durant l’any.

Planeta Cómic seguirà publicant igualment els volums de ‘One Piece’ en castellà, dels quals en porten ja 103 a les llibreries.

Et pot interessar  ‘Bola de Drac’ supera el milió de reproduccions a la plataforma 3Cat en deu dies

Manga en català

Preguntat pel moment que viu el manga en català, Hernando destaca el paper que va tenir TV3 als anys 90 per impulsar l’animació japonesa. “Va fer molt massiu aquest tipus de continguts pel públic juvenil; avui, però, està passant el mateix amb l’anime en streaming i el nou Super3”. Hernando confia que això animi molts més als lectors no acostumats a llegir còmic japonès.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut