La revista ‘BMC Infectious Diseases‘ ha publicat els resultats d’una nova investigació sobre la covid-19 feta en 769 professionals de l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS i de l’Hospital Germans Trias. L’estudi ha constat que els anticossos contra la covid-19 es persisteixen al cos, com a mínim, disset mesos després d’haver patit el contagi.
Els resultats confirmen el que altres investigacions ja apuntaven: el nivell de severitat de la malaltia influeix directament en la resposta immunitària del cos. El que això implica és que aquelles persones que han patit més greument la covid, arribant per exemple al punt de necessitar un ingrés a l’UCI, han generat més anticossos que aquelles que van passar la malaltia sense tants problemes.
La recerca, que es va basar en el seguiment de centenars de professionals sanitaris durant gairebé un any i mig, també ha conclòs que, després de la infecció, els homes generen anticossos més ràpid que les dones. Tot i això, no és una dada que preocupi perquè s’ha comprovat que amb el pas del temps s’acaba igualant el nombre entre els dos sexes.