Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

El TSJC admet un contenciós de l’entitat ecologista Iaeden per aturar el parc eòlic Galatea de la Jonquera

La plataforma es reafirma en la idea que cal "declarar la zona parc natural per protegir-la"

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el Recurs Contenciós Administratiu de la Iaeden impugnant l’autorització del Polígon Eòlic Galatea previst a la Jonquera (Alt Empordà). L’entitat ecologista havia presentat primer un recurs d’alçada, que va ser desestimat, en què ja alertava dels “alts valors naturals i culturals” de l’Albera, que considera que es posen en perill amb la infraestructura. Aquesta admissió a tràmit arriba després de la sentència fa un mes en què s’avalen els arguments de la Iaeden contra el parc eòlic Cronos, previst a Capmany (Alt Empordà), també pel seu impacte a l’Albera. La plataforma es reafirma en la idea que cal “declarar la zona parc natural per protegir-la”.

Publicitat

Des de la Iaeden denuncien que aquesta banda occidental de l’Albera, on es vol construir el parc Galatea que impulsa Endesa té “alts valors naturals i culturals”. En aquest sentit, alerta que “el patrimoni que està en joc és immens” i posa d’exemple àrees com “la sureda, hàbitat prioritari amb tota la biodiversitat relacionada i afectació, al paratge de Santa Llúcia, a un conjunt d’elements de patrimoni immaterial de gran valor simbòlic per empordanesos i rossellonesos”.

A més, des de la plataforma asseguren que “la naturalesa especulativa del fenomen, impulsada pels fons Next Generation, pretén sacrificar la biodiversitat de l’Albera” i denuncien que es vulgui fer “sense una planificació d’energia renovable d’acord amb les necessitats de consum i sense prioritzar les zones ja degradades”.

Parc eòlic Galatea

Si s’acabés tirant endavant, el parc eòlic Galatea també afectaria els termes de Cantallops, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant (Alt Empordà) per la línia d’evacuació i està previst que tingués una potencia de 48,94 MW i nou aerogeneradors.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut