El judici als presos polítics continuarà invariablement al Tribunal Suprem encara que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, dissolgui les Cambres i convoqui eleccions generals en una data que coincideixi amb la celebració de la vista, perquè els magistrats de la sala penal descarten que la campanya i els comicis siguin un motiu de suspensió de l’ordre de sessions que ja ha estat programat i que està en marxa.
Segons diverses fonts jurídiques, aquesta possibilitat no està sobre la taula del tribunal com tampoc ho està en la Llei d’Enjudiciament Criminal, que en el seu capítol cinquè regula les causes de suspensió d’un judici oral, com una malaltia, l’absència d’un testimoni essencial o la necessitat de practicar diligències, i no recull la convocatòria d’eleccions.
No obstant això, es tracta d’un poder amb el qual compta qualsevol tribunal, que pot motivar la suspensió d’un judici oral i acordar-la. De fet, és una pràctica habitual que els jutges s’abstinguin de prendre decisions que puguin incidir en campanya electoral, com una citació a un polític o una sentència sobre un partit, i esperin a pronunciar-se després que la ciutadania hagi votat.
És per aquest motiu que després del fracàs en la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat i l’anunci del Gobierno que aquest mateix divendres concretaria quan té previst cridar a les urnes, diferents veus han plantejat les conseqüències que tindria el judici sobre els comicis i viceversa, considerant raonable estudiar la possibilitat de suspendre les sessions, almenys, durant els 15 dies que dura oficialment la campanya.
No obstant això, les fonts consultades indiquen que aquesta opció no està ni ha estat en cap moment sobre la taula perquè el calendari del judici ja està acordat i té els seus propis temps, al marge del que passi en la política espanyola. Plantegen, a més, que influiria més sobre la campanya una suspensió del judici amb motiu dels comicis que mantenir els assenyalaments tal com estan.