El món polític i social ha mostrat a través de les xarxes socials el seu condol a la mort del cuiner Fermí Puig. El cuiner va morir aquest divendres als 65 anys. L’Acadèmia Catalana de la Gastronomia ha destacat que Puig va ser un “fidel sentinella” de la cuina catalana, que va defensar amb “un gran compromís personal”, i que “va saber projectar els valors de tradició i cultura a través del temps”. També a través de les xarxes, el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ha qualificat Puig de “referent” de la gastronomia catalana i “figura imprescindible per a la cultura culinària”.
El líder del PSC, Salvador Illa, ha descrit Puig com “un gran xef de la cuina catalana i una bona persona”. “Sempre recordaré el seu tracte magnífic i les nostres converses cada vegada que visitava el seu restaurant”, ha afegit.
L’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, ha destacat el “compromís insubornable i incondicional” de Puig “a la causa de Catalunya”, i li ha donat les gràcies “per tantes i tantes coses meravelloses”.
El president del Parlament, Josep Rull, creu que Catalunya “perd una figura magna” amb la mort de Puig, que ha qualificat “d’home compromès” amb Catalunya que, des de la gastronomia, va “reforçar” l’imaginari col·lectiu. També ha destacat el seu “talent inspirador i desbordant”.
L’expresident d’ERC, Oriol Junqueras ha agraït a Puig la feina, i la “passió” i la dedicació per “convertir la cuina catalana en un valor cabdal” de Catalunya.
Des de Junts, la presidenta del partit, Laura Borràs, ha lamentat el “talent i humanitat” que es perd amb la mort de Puig, i ha recordat que va ser “sempre fidel” a la cuina catalana. Per la seva banda, el secretari general de la formació, Jordi Turull, ha destacat que el cuiner era “molt més que un gran referent de la cuina catalana”, i ha remarcat la seva “gran empatia, una envejable saviesa arrelada a la terra i una gran estima i compromís amb catalunya”
Per la seva banda, el cuiner Ferran Adrià ha assegurat en un missatge que X que Puig va ser “una persona important” en la seva carrera, ja que conjuntament amb Juli Soler, “van imaginar” l’inici de la seva carrer a El Bulli.
També ha lamentat la mort del cuiner el FC Barcelona, que a través de les xarxes socials l’ha destacat com a “gran cuiner català i culer apassionat”. En un article publicat a ‘El Nacional’, el president del club, Joan Laporta, ha qualificat Puig de “savi dels fogons i del Barça, senzillament perquè ho sabia tot”, tant de la cuina com del club.
Puig regentava des del 2013 el restaurant del mateix nom al carrer Balmes de Barcelona i a banda de cuiner també havia estat divulgador gastronòmic. Era autor de diversos llibres de cuina i col·laborador habitual del programa matinal de Rac1 conduït per Jordi Basté. El maig passat va deixar el restaurant barceloní per jubilació. El soci de Puig, Alfred Romagosa, explicava aleshores a RAC1 que col·laborava amb ell des del 1999, primer al restaurant Drolma, de l’Hotel Majestic, on van estar fins al 2011, després al Petit Comitè, que més endavant regentarien Nandu Jubany o Carles Gaig, i ja des del 2013 al Fermí Puig, al 175 del carrer Balmes.