Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

El món cultural s’acomiada de Ramon Muntaner

|

- Publicitat -

El món cultural català, especialment el musical i teatral, s’ha acomiadat aquest dissabte del cantautor Ramon Muntaner, que va morir dijous amb 71 anys. La seu de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha obert les portes durant tota la tarda de dissabte per tal de donar l’últim adeu a qui va ser el director de l’entitat.

Publicitat

Des de primera hora hi ha hagut un degoteig de familiars i amics que s’han desplaçat fins a la sala habilitada al Passeig de Colom de Barcelona. Entre els assistents s’hi ha pogut veure l’activista i promotor musical Fede Sardà; el director del Barnasants, Pere Camps; l’actor i fundador de la companyia La Cubana, Jordi Millan, o la directora del Canet Rock, Gemma Recorder, entre altres. Aquest diumenge la seu de la SGAE també acollirà un acte privat exclusivament per a la família i les seves amistats més properes.

Reconegut i recordat per la seva faceta com a autor fonamental en la història de la cançó a Catalunya, Muntaner va ser el director de la SGAE a Catalunya i Balears des del 1996. Nascut el 29 de setembre de 1950 a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), va ser compositor, lletrista i també autor dramàtic. És autor de nou discos enregistrats, trenta músiques per a teatre, quatre curtmetratges, quatre llargmetratges i setze programes i sèries de televisió.

Muntaner va musicar els textos de diversos poetes catalans i va ser el primer a dedicar un disc íntegrament a Miquel Martí i Pol, ‘Presagi’, del 1976. Destaquen els seus discos ‘Veus de lluna i celobert’, del 1979; ‘Balades i cançons’, del 1980, i ‘El pas del temps’, del 1982. També és de destacar la composició de la música per a obres teatrals i pel·lícules com ‘La plaça del Diamant’, de Francesc Betriu, o ‘La teranyina’, d’Antoni Verdaguer.

Et pot interessar  La hipocresia del Govern espanyol: advoca pel plurilingüisme mentre permet l'aprovació de 70 normes que releguen el català
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut