Plataforma per la Llengua ha denunciat que el Ministeri d’Agricultura continua imposant el castellà i marginant descaradament el català en la sol·licitud de beques. Segons ha comprovat l’entitat, el català no és ni tan sols un mèrit, mentre que sí que ho són llengües com el maltès o el gaèlic. “Aquesta és només una de les 55 novetats legislatives aprovades el 4t trimestre del 2022 que discriminen el català”, ha avisat en un comunicat.
El 29 de desembre del 2022, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va signar una ordre que regulava la concessió de beques de formació pràctica per a titulats universitaris relacionades amb les matèries tractades pel seu ministeri. A la sol·licitud, s’exigien coneixements del castellà i es valorava el coneixement d’altres llengües europees, però, en canvi, s’ignorava el català o altres idiomes de l’Estat diferents del castellà. “El redactat premiava el coneixement de llengües com el maltès o el gaèlic i alhora, menystenia el del català, llengua habitual en el sector agrícola d’una part considerable del territori espanyol”, critiquen des de Plataforma per la Llengua.
Malauradament no és un cas aïllat. Aquesta decisió del Ministeri d’Agricultura és tan sols una de les moltes normes que situen el castellà per sobre del català, demostrant que “el tracte antiigualitari de les diverses llengües autòctones és un element estructural a Espanya, vinculat estretament a un nacionalisme estatista de caràcter supremacista castellà“.
🧑🌾 El català no és ni tan sols un mèrit en la sol·licitud de beques del Ministeri d’Agricultura (@mapagob), que imposa el castellà i valora el maltès o el gaèlic
Llegeix la notícia 👉 https://t.co/suwvZv2rlR pic.twitter.com/t0JL7DyMV0
— Plataforma per la Llengua (@llenguacat) February 16, 2023