S’apropa Nadal i, per molts, l’esperada època de menjar torrons. Amb l’esperit de conèixer on es fa el millor torró artesà de crema, el Gremi de Pastisseria de Barcelona ha impulsat un concurs i ja té un clar guanyador: el torró de crema cremada que elabora Toni Roig a la pastisseria La Colmena, al barri Gòtic de Barcelona.
La Colmena, que va obrir l’any 1849, és una de les pastisseries més antigues de Barcelona. El nom original del negoci era Ca l’Abella, l’any 1849 Rosendo Abella tenia la confiteria just al davant de la seva ubicació actual. L’any 1868, la família Costa va adquirir el negoci, li va canviar el nom pel de La Colmena i el va traslladar on és ara.
Finalment, el 1927 els germans Josep i Francesc Roig van adquirir el negoci que ara regenta el seu net Josep Maria Roig. Toni Roig, besnet de Francesc i fill de Josep Maria, és qui ha seguit el negoci familiar. I l’esforç ha tingut premi.
View this post on Instagram