El llibre ‘Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera’, editat per la Diputació de Barcelona, ha rebut el premi de segon millor llibre del món en la categoria de llibres locals de sostenibilitat en els Premis Mundials Gourmand de Llibres de Cuina. Es tracta dels populars guardons Gourmand World Cookbook Awards. L’acte d’entrega es va fer el 27 de maig a Umea (Suècia).
El curador del llibre és l’especialista en patrimoni cultural immaterial, Lluís Garcia Petit, i el dissenyador de l’obra, David Torrents. “Aquest premi, tan reconegut en el món de la gastronomia, és un reconeixement a la feina de la Reserva de la Biosfera del Montseny a favor de la cuina tradicional i sostenible”, ha celebrat Garcia.
Els Gourmand són uns guardons fundats l’any 1995 per Édouard Cointreau per tal de premiar els millors llibres de gastronomia d’arreu del món. Enguany, s’han analitzat més de 100.000 publicacions de 230 països i regions del món.
Des de la Diputació expliquen que ‘Cuina, societat i natura al Montseny. Reserva de la Biosfera’ parteix de la base que la cuina és una activitat essencial de la nostra societat que es vincula amb les activitats productives tradicionals (agricultura, caça, ramaderia, pesca) i amb les nostres creences i actitud. La cuina ajuda a definir un territori i una gent i explica un paisatge. Per això, és un dels elements principals del patrimoni cultural immaterial del Montseny. El curador, Lluís Garcia Petit, explica i contextualitza les tradicions culinàries del massís, que s’agrupen en àmbits temàtics: quan la natura és el rebost, el control dels aliments, dones creatives i la cuina és una festa.
👩🍳 “Cuina, societat i natura al @Montseny. Reserva de la Biosfera” (editat per @diba) ha estat premiat segon millor llibre del món en la categoria de llibres locals de sostenibilitat en els Premis Gourmand World Cookbook Awards 👏👏
🆕 https://t.co/8beAOZ7sMV pic.twitter.com/dknmJNRJ5x— Xarxa de Parcs Naturals (@xarxadeparcs) June 19, 2023