La Generalitat ha aprovat aquest dimarts la creació de la marca dels ‘Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra’ (OOVE) amb l’objectiu de distingir la feina dels productors de Catalunya. La iniciativa també busca fomentar aquest producte entre la societat catalana. Els guardons es donaran el 13 de desembre durant l’organització de la primera edició de la ‘Nit de l’Oli‘, que està prevista se celebri a la Fatarella (Terra Alta). En total s’escolliran els deu millors OOVE de l’any i que ho triaran els guanyadors de les set categories per seleccionar els millors olis de tot el territori (s’han presentat 132). Els premis es complementaran amb la publicació, al febrer, de la primera guia dels millors olis d’oliva verge extra.
La creació d’aquests reconeixements és un dels compromisos inclosos en el pla d’acció de l’oli d’oliva 2024-2026 del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i que busca donar suport al sector. A la vegada, s’emmarca dins la celebració, el 2025, de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.