Un ambaixador espanyol va acompanyar Corinna zu Sayn-Wittgenstein en una reunió oficial (celebrada el 2007 a Riad, capital de l’Aràbia Saudita) com enviada de Juan Carlos I. Així ho ha publicat, en exclusiva, ‘eldiario.es’; que ha explicat que l’examant del rei emèrit espanyol s’hauria presentat davant el príncep Al-Waleed bin Talal com a “representant” de l’aleshores cap d’Estat, amb la capacitat de parlar i negociar en nom de la corona espanyola.
Però no anava sola. La presència de l’aleshores ambaixador espanyol a Riad, Manuel Alabart (avui vicepresident per afers internacionals d’una empresa de l’Ibex), apareix en el diari oficialista de la família reial saudita ‘Al Riyad’ en data de 6 de juny de 2007. Tot plegat, tal com apunta ‘eldiario.es’, planteja el dubte sobre si el Gobierno de José Luis Rodríguez Zapatero (a través del seu Ministeri d’Exteriors, aleshores en mans de Miguel Ángel Moratinos) va donar cobertura i mitjans de l’Estat espanyol a les presumptes corrupteles de Joan Carles I al país àrab; ja que el seu paper com a principal representant de l’Estat espanyol a Riad eleva el rang d’aquesta reunió. Recentment, s’han fet públiques unes gravacions on la mateixa Corinna zu Sayn-Wittgenstein acusava -en una conversa amb l’excomissari José Manuel Villarejo- el rei emèrit espanyol de diverses corrupteles i activitats il·legals que implicaven comptes en paradisos fiscals i el cobrament de comissions.
Pel que fa als assumptes que s’haurien tractat en la reunió entre el príncep saudita, Corinna zu Sayn-Wittgenstein i Manuel Alabart, està la situació del Fons d’Inversió Hispano-Saudita d’Infraestructures i Energia, creat el 2006 i que va partir d’una idea de Moratinos. En ell, van participar 14 empreses espanyoles (entre elles, Técnicas Reunidas, on avui és directiu Alabart) que van perdre les seves inversions (21 milions d’euros) però per les quals no consta que hagin reclamat. Dues de les companyies afectades (ACS i OHL) van acabar integrant el consorci que el 2012 es va adjudicar el contracte de l’AVE a la Meca pel qual, segons Corinna, el rei Juan Carlos va demanar una comissió “milionària”.