Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024
Edició 2337

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de desembre del 2024

El Gobierno més progressista de la història prefereix escoltar l’extrema dreta de Societat Civil Catalana

|

- Publicitat -

Reclama a Sánchez buscar socis que no vulguin “desballestar” Espanya

Publicitat

 

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha considerat inadequada i inoportuna la possibilitat d’indultar els presos de l’1-O i ha demanat al Govern central que “vagi de cara” si té decidit dur a terme alguna mesura així.

 

“No considerem que siguin oportuns els indults ni que sigui el moment ni que es donin les condicions per fer-ho; entre d’altres coses, perquè el que escoltem és: ‘Ho tornarem a fer”, ha dit en una entrevista a Europa Press, en què ha dit que ha tingut un debat viu sobre aquest assumpte amb l’entitat.

 

També ha reclamat al Govern central que, si està disposat a aprovar indults o alguna altra mesura de gràcia, ho faci “de cara, i no mitjançant una reforma per darrere del codi penal, que posaria la catifa a la propera sedició”.

 

A més, ha emplaçat el president Pedro Sánchez a complir la seva promesa electoral de “tipificar com a delicte penal la convocatòria il·legal d’un referèndum”, cosa que, en la seva opinió, hagués estalviat molts problemes als catalans.

 

Després de la carta que militars van enviar al rei en què asseguraven que el Govern espanyol actual amenaça l’unitat d’Espanya, Sánchez Costa no creu que estigui en risc l’unitat d’Espanya, però sí “alguns valors del sistema constitucional del 78”, per la presència de Podem a l’Executiu central i pels socis en què busca suport, com a ERC i Bildu.

 

Així, ha demanat al Govern agafar bé fort les regnes i buscar socis alternatius als qui volen “desballestar” Espanya, cosa que, segons ell, requereix generositat per la seva banda i també per la dels partits de l’oposició, en referència a Cs i el PP.

 

Segons Sánchez Costa, els constitucionalistes catalans tornen a ser invisibles perquè queden subordinats “pels interessos i la geometria parlamentària de Madrid i dels partits nacionals a Madrid, i això ha passat amb el PP i amb el PSOE”, i ha demanat revertir aquesta situació i que atenguin les seves reivindicacions.

 

SCC carrega contra l’ANC

 

Quan li han preguntat per si SCC aspira a ser una versió constitucionalista d’Òmnium, ha respost que és el seu objectiu i ha subratllat la “gran tasca” que l’entitat ha dut a terme però en un sentit diferent a allò que defensa SCC.

 

“Estem pensant més a influir en el marc cultural i cívic a mitjà termini que en les baralles polítiques a curt termini. Volem mantenir aquest paper de casa comuna i d’entitat transversal no significada ni subordinada a l’estratègia d’un partit”, ha afegit.

 

Per contra, ha assegurat que l’últim que volen és ser com l’ANC, a la qual defineix com “una mena de guardians de la revolució que dicta a la gent el que ha de fer”, i s’ha oposat a la possibilitat de fiscalitzar els partits.

 

Després de reivindicar l’esforç que han fet per ampliar la seva base social, atès que ara el 70% de recursos els obtenen via quotes, ha anunciat que pròximament posaran en marxa un mapa de la memòria compartida.

 

Serà una eina de realitat virtual per recórrer llocs on la història de Catalunya “s’entrellaça amb la història del conjunt d’Espanya i Europa”, i es podran consultar recursos i imatges.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut