L’Advocacia de l’Estat va presentar a l’Audiència Provincial de Barcelona, entre el 4 i el 8 d’octubre (un mes abans de les eleccions de l’10-N) 27 escrits en els quals reclamava el processament del mateix nombre de persones implicades en el procés. Ho ha avançat ‘Vozpópuli’, que apunta que -d’aquests 27- 24 eren alts càrrecs i funcionaris de la Generalitat de ‘Junts pel Sí’, però també directius de TV3 i Catalunya Ràdio.
Els magistrats de l’Audiència Provincial de Barcelona hauran de decidir, doncs, si avalen la decisió de la magistrada Alejandra Gil Llima, que mitjançant una interlocutòria del 6 de juny va decidir seure a la banqueta dels acusats a una trentena d’implicats en el procés, que no són aforats. Els serveis jurídics de l’Estat, que depenen del Ministeri de Justícia del Gobierno de Pedro Sánchez, van confirmar ja la decisió de la jutge d’imputar als no aforats delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, desobediència, falsedat documental i revelació de secrets.
Entre els processats per desobediència es troben els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis Llàcer i Saül Gordillo Bernárdez; Antoni Molons, exalt càrrec de la Generalitat; Amadeu Altafaj, Albert Royo, Pablo Raventós i Jaume Clotet, entre d’altres. També destaquen persones de la màxima confiança d’Oriol Junqueras, com ara Mercedes Martínez Martos (de qui es diu que tenia un pen drive que contenia un document en el qual es mostrava la distribució del material pel referèndum de l’1-O arreu de Catalunya), Natalia Garriga Ibáñez i Daniel Gimeno Alcañiz (considerat el responsable del fitxer de dades de Registre de participants del referèndum).