Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Apple burla la Hisenda espanyola i paga menys que l’any passat

|

- Publicitat -

Notícies com la que ara us expliquem dilapiden la imatge d’Espanya al món per més estratègies, campanyes de màrqueting o entitats com España Global treballin per a millorar-la.I és que de res ha servit el pla del Gobierno de Pedro Sánchez iniciat l’any passat que posava les bases per a vigilar les companyies tecnològiques i que paguessin a Hisenda el que els pertoca intentat detectar i evitar els tripijocs típics d’aquestes multinacionals. Però no se n’ha sortit, ans al contrari.

Publicitat

La filial de la companyia nord-americana Apple a l’Estat, que es dedica a la gestió de les botigues en el mercat espanyol, va pagar a Hisenda 4,6 milions d’impostos sobre beneficis, pràcticament la meitat de l’any anterior, gràcies a la seva societat irlandesa. Segons explica Economiadigital.es, Apple Retai Spain, encarregada de la gestió de les 11 botigues de la marca de la poma a Espanya, va registrar el 2018 unes vendes per valor de 394 milions d’euros (un 3% més que l’any passat) i uns beneficis propers als 7 milions d’euros, deixant enrere les pèrdues de 2017.

Els ingressos, malgrat ser molt notables, van disminuir per la despesa de consum en mercaderies, la pràctica totalitat (289 milions d’euros) i aquí està el truc: la societat espanyola realitza la totalitat de les compres de dispositius, com iPhones o Mac Books, a Apple Distribution International, la filial radicada a Cork (Irlanda), on els impostos són sensiblement més reduïts.

Les noves xifres d’Apple, reflectides ara en els últims comptes dipositats recentment en el Registre Mercantil, posen de manifest els problemes de l’administració per gravar els veritables beneficis de la companyia a Espanya. Així doncs, de res a servit la ‘Taxa Google’ de Pedro Sánchez que intenta compensar una altra pràctica habitual de les tecnològiques: anotar a comptes de països estrangers serveis que ofereix, com Uber a Holanda o Airbnb a Irlanda.

Sembla que encara aquestes empreses multinacionals no es prenen seriosament Espanya.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut