El concurs d’oposició d’estabilització a la Generalitat que va dur-se a terme el passat dissabte, 29 d’abril, i en el qual estaven cridats a examinar-se 13.581 treballadors de la Generalitat, han deixat un mal gust de boca als aspirants i als sindicats, que denuncien el “caos” que els opositors van patir durant les proves. El sindicat CGT critica la “mala gestió” del concurs, i IAC-CATAC parla de “desorganització” i “incompetència”, apuntant les crítiques a Funció Pública per haver externalitzat l’organització de les proves.
La Generalitat assegura que està estudiant les incidències que s’han produït per donar resposta a les persones afectades, segons han assenyalat fonts de Presidència. La Direcció General de Funció Pública s’ha reunit amb l’empresa encarregada de dur a terme el funcionament de les oposicions i, un cop s’hagi analitzat què ha passat, valoraran si obrir un expedient a l’empresa facilitadora per incompliment de contracte, apunten les mateixes fonts.
Alguns dels motius pels quals el concurs rep aquestes crítiques és perquè va haver-hi retards generalitzats a l’hora de començar els exàmens, o males condicions per fer-los, amb els opositors atapeïts i les classes plenes de gom a gom. En el cas concret de l’examen dels educadors socials, aquest s’ha acabat suspenent a Barcelona a primera hora de la tarda després de tot el matí d’incertesa per un problema a l’hora de repartir els models.
Un total de 13.581 treballadors de la Generalitat estaven convocats a les proves, amb un total de 1.825 places. Les proves s’han fet de forma descentralitzada: 9.147 persones estaven convocades a Barcelona; 1.246, a Girona; 1.634, a Lleida i 1.554, a Tarragona. Les places a les quals es presenten són 1.534 llocs de treball de personal funcionari —que inclouen personal d’administració i serveis, personal d’execució penal, cos d’agents rurals i cos d’advocacia—, més 291 llocs de personal laboral transversal.