Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024
Edició 2311

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de novembre del 2024

Corinna Larsen acusa Juan Carlos I d’assetjament i el demanda al Tribunal Superior de Justícia d’Anglaterra

|

- Publicitat -

Corinna Larsen, l’examant del rei fugat,  acusa Joan Carles I de causar-li “depressió” i d’allunyar-la dels fills, els amics i els socis de negoci assetjant-la durant gairebé 10 anys. En la demanda presentada al Tribunal Superior de Justícia d’Anglaterra i Gal·les que ha pogut veure l’ACN, Larsen relata continues “difamacions”, “amenaces” i “seguiments” de l’exmonarca  que s’han perllongat des del 2012 fins a l’actualitat. Així, explica diversos episodis en què Joan Carles I l’hauria desacreditat davant d’amics, familiars i contactes de negocis assegurant que li havia robat diners i que no era una persona “de fiar”. També denuncia intents d’agents secrets, suposadament vinculats al rei fugat, d’entrar a casa seva o col·locar una balisa de seguiment al seu cotxe.

Publicitat

Per tot plegat, Larsen diu que ha patit “ansietat”, “angoixa”, “humiliació” i un “estigma moral”. “Té problemes per dormir i malsons freqüents per les amenaces a la seva seguretat”, diu la demanda, que afegeix: “El seu estil de vida ha canviat per complet, rarament la conviden a actes socials i gairebé no surt de casa”. L’empresària afirma que l’ha afectat en l’àmbit professional, perquè ha perdut clients, i en el familiar per problemes amb els seus fills.

“Pateix la desconfiança dels seus fills (…), ha perdut amics personals i socis de negocis”, recull la demanda presentada a finals de desembre del 2020. La versió que ha pogut veure l’ACN té algunes parts censurades.

Tot va començar, segons ella, el 2012 quan es va negar a retornar a l’exmonarca 64,8 milions d’euros que li hauria fet com a “regal”. Després de nou anys patint un presumpte assetjament, Larsen ha portat ara als tribunals a Joan Carles I, però també acusa els serveis secrets espanyols, el CNI, d’estar implicats. Segons ella, estava sota una “amplia” vigilància del CNI a petició “o amb el consentiment” del rei fugat. Per exemple, diu que va enxampar uns homes intentant posar “un dispositiu de seguiment” al cotxe, que s’han “interceptat” les seves trucades i que la segueixen pel carrer. Fins i tot, explica que en una ocasió van disparar dos trets a les càmeres de seguretat de la seva residència a Londres.

Els advocats de Larsen asseguren que es va queixar de forma informal el 2018 als serveis secrets del Regne Unit, i un altre cop per carta el 2019. Un assessor de l’empresària també li hauria traslladat el seu malestar a l’ambaixador espanyol a Londres.

Difamacions i assetjament

D’altra banda, Joan Carles I hauria contactat en repetides ocasions amb els seus exmarits, amics i socis de negocis per “difamar-la”, segons Larsen. “Va dur a terme una conducta destinada a soscavar les relacions personals i comercials de la denunciant afirmant falsament que havia robat”. L’examant afirma que el cap de seguretat de l’exmonarca li va oferir al seu conductor que treballés per ell i que el mateix Joan Carles I va escriure a la seva assistent personal perquè li passés informació.

Larsen també explica que Joan Carles I tenia un grup de WhatsApp anomenat “L’orgull” amb el primer exmarit Philip Adkins, el segon exmarit, el príncep Casimir, i els seus dos fills. “Li va robar el títol a la teva mare, moltes coses a mi i moltes coses a HM (sa majestat, en anglès)”, hauria dit Adkins al grup després d’haver mantingut diverses trobades amb l’exmonarca espanyol.

“Ell se sentia enfadat, rebutjat i/o humiliat perquè ella no volia reprendre la relació romàntica, i volia castigar-la per no voler sotmetre’s a la seva voluntat”, diu la demanda, que també atribueix aquest comportament al fet que a l’exmonarca “li preocupava que ella pogués revelar informació sobre els seus negocis i afers”.

Larsen culpa Joan Carles I de la pèrdua de clients perquè, segons ella, la va titllar de lladre a contactes importants, com per exemple el rei i el príncep de l’Aràbia Saudita. “A finals del 2015, el contacte de la demandant amb molts amics i socis de negocis s’havia acabat”, diu el document presentat a la justícia britànica.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut