Edició 2373

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025
Edició 2373

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025

Confirmen el muntatge policial per difamar 33 jutges catalans

|

- Publicitat -

Tal i com vam publicar al directe.cat és confirma la guerra bruta contra l’independentisme català, però tot segueix sense conseqüències polítiques i judicials

Publicitat

Un àudio publicat aquest dimecres a la nit pel digital ‘El món’ revelaria un muntatge de l’anomenada policia patriòtica per investigar 33 jutges de Catalunya que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista. Segons el mitjà, l’àudio recull una conversa del març del 2014 entre l’aleshores director adjunt operatiu de la policia, Eugenio Pino, l’ex comissari José Manuel Villarejo, el cap de la Unitat d’Afers Interns, Marcelino Martín Blas, i l’ex responsable d’Informació de la policia a Catalunya, Pedro Esteban. Aquest últim era l’artífex de la investigació que s’havia filtrat al diari ‘La Razón’, al costat de les fotografies de DNI dels 33 jutges. Els magistrats van denunciar el cas i la justícia europea els ha donat la raó.

El Grup Planeta via La Razón i el Princep de les Tenebres implicat a la guerra bruta contra Catalunya

A la conversa difosa pel mitjà Pino explica a Esteban com ho ha de fer per justificar la intervenció, i li recorda que està emparat per la llei de secrets oficials. Esteban suggereix en un moment que caldria esborrar el rastre de les consultes a les bases de dades d’on s’ha extret la informació dels jutges, incloses les fotos del DNI que també van arribar a ‘La Razón’, a la qual cosa Pino contesta que ja s’hi han posat.

 

Blas també adoctrina Esteban sobre la manera com justificar la investigació. Li explica que ha de dir que ha tingut coneixement del manifest dels jutges i que ha ordenat la investigació davant la possibilitat que el text sigui delictiu.

 

Així es justifiquen les consultes a les bases de dades i també a les del DNI, per comprovar la identitat dels jutges, per bé que després, presumptament se n’esborraria el rastre. L’informe elaborat s’havia de transmetre al Cap Superior de la Prefectura de Catalunya i d’aquí a Pino.

 

Pino, de fet, considera que Esteban tenia l’obligació d’investigar els jutges, perquè al seu parer ja havien trencat la legalitat en posicionar-se a favor d’un referèndum sobre la independència, quan la Constitució parla de la indissolubilitat d’Espanya.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí