Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025
Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025

Comença el Costa Brava Diving Fest que vol donar valor al fons marí del litoral gironí i la seva preservació

Es faran tallers, exposicions a més d'immersions en les que es recollirà brossa i es conscienciarà els submarinistes

|

- Publicitat -

Aquest divendres arrenca la primera edició del Costa Brava Diving Fest que vol posar en valor el fons marí del litoral gironí. Durant tot el cap de setmana es faran diverses activitats com tallers, exposicions i conferències a més d’immersions per part dels diferents centres de submarinisme de la Costa Brava, des de Portbou a Blanes. La presidenta de l’Associació de Centres de Submarinisme de la Costa Brava, Míriam Prat, ha deixat clar que l’esdeveniment està obert a tot aquell que estigui interessat en el mar i la preservació i no només als que practiquen busseig. Per això, Prat anima a participar en una activitat que “vol ajudar a la preservació de l’espai”. Tot plegat s’acabarà diumenge amb una neteja del fons marí.

Publicitat

Aquest cap de setmana el busseig sostenible serà el protagonista a la Costa Brava, amb la celebració del primer Costa Brava Diving Fest. Un esdeveniment que uneix la pràctica lúdica i esportiva del busseig amb la preservació del medi ambient i, en particular, del fons marí del litoral gironí. Durant tres dies es faran immersions per donar a conèixer la fauna i la flora i s’aprofitarà per fer neteja del fons marí. La pràctica del submarinisme es combinarà amb altres activitats com tallers, conferències per explicar la importància de respectar el medi ambient o també xtres exposicions permanents en espais de l’Estartit, Palamós i Tossa de Mar.

Tot plegat organitzat pels centres de submarinisme de la Costa Brava. La presidenta de l’Associació que els representa, Marina Prat, recorda que el busseig no és només oci, sinó que el que volen també és posar en valor el patrimoni mediambiental que hi ha al fons de la Costa Brava. “Els centres estan plenament conscienciats i son els primers que els interessa mantenir aquest entorn”, explica.

“En el nostre dia dia es pot veure que donem aquest valor afegit i que estem implicats. Tenim en consideració el nostre fons marí, com conservar-lo i això és el que traslladem als nostres clients quan venen”, assenyala Prat.

Aquest divendres han començat els tallers gratuïts tan teòrics com pràctics que es faran al llarg de tot el cap de setmana. Són les activitats ‘Un pop de Gram’, ‘Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya’, ‘ Projecte Rex’, ‘Re-gorgonia’t’, ‘Hidden Deserts’, ‘Peixos indicadors del canvi climàtic’, ‘Cap de Creus Experience – A la recerca del tauró blau’ i ‘Pesca-ploms’.

El dissabte al vespre s’ha programat a la plaça de la Llevantina de l’Estartit hi haurà una conferència i una projecció del documental “El Submarí Ictineu 3: de la idea-concepte fins a les profunditats de 1.000 metres”, amb la presència dels representants del projecte.

El diumenge serà el torn d’una de les activitats que s’espera que compti amb més participació, la neteja submarina i aquàtica simultània en diverses poblacions de la Costa Brava, des de Portbou fins a Blanes. En aquest sentit, s’espera que sigui la neteja més important en nombre de persones inscrites i de quilos de brossa recollits que s’ha fet mai al litoral de les comarques de Girona.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí