L’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, criticava ahir el PSOE per haver estat “tolerant quan no fins i tot còmplice” del ‘lawfare‘ contra polítics d’esquerres promogut pel “poder immobiliari i la màfia de l’aigua privatitzada”. Ho assegurava en un acte de campanya de Comuns Sumar al barri del Poble-sec de la capital catalana, des d’on va demanar als socialistes que aprenguin “alguna cosa” del cas que afecta el president del govern espanyol, Pedro Sánchez: “Aprenguem a cuidar les aliades perquè soles no podem. Cuidem-nos entre les aliades i denunciem el ‘lawfare’ quan li passa a l’altre”.
Sánchez ha obert un procés de reflexió personal per decidir, demà dilluns, si continua al capdavant de l’executiu espanyol. Ho va anunciar en una carta després que s’hagi denunciat la seva dona, Begoña Gómez. Colau va enviar “una abraçada” a tots dos i “tota l’empatia del món”, però va demanar que el feminisme es posicioni i treballi “per fer que aquells que promouen el ‘lawfare’ no surtin a l’escena”.
Colau irromp a la campanya de Comuns Sumar
Colau va participar en un acte sobre feminisme acabada d’arribar de Turquia, on tenia previst de formar part d’un comboi marítim d’ajuda humanitària a la Franja de Gaza. La missió no ha pogut salpar per les pressions i la “impunitat” d’Israel, va denunciar, un estat que fa mesos que “està massacrant” els palestins. Per això va demanar als feministes que no permetin “mai més” el ‘rainbow washing’, la promoció del col·lectiu LGTBI per donar una bona imatge i sovint amagar violacions de drets. “Mai més en el nostre nom”, clamava.
És la primera aparició de Colau a la campanya dels comuns per al 12 de maig i fonts de la formació han explicat que seguirà donant-hi suport fins que pugui reincorporar-se al comboi humanitari cap a la Franja de Gaza. S’ha estrenat en un acte sobre feminisme en què també va participar la candidata de Comuns Sumar a presidenta de la Generalitat, Jéssica Albiach; la número quatre de la candidatura, Susanna Segovia; la portaveu de Feminismes de Sumar, Elizabeth Duval, i l’escriptor i crític Bob Pop.
Albiach situava com a repte que el feminisme “es vegi com una eina emancipadora per als homes”. “Si no aconseguim això, la batalla cultural se’ns escapa cap a l’extrema dreta”, va avisar. La líder dels comuns va assenyalar que cal un Govern feminista “els 365 dies de l’any” que faci front als “atacs de les forces reaccionàries”, però també que es modifiqui la política estatal d’estrangeria: “No hi ha feminisme si no és amb les més precàries”.