Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

Cinc exposicions per reflexionar sobre l’art i la història

Per si encara sou a la ciutat, us recomanem cinc exposicions on reflexionar sobre la nostra condició i alimentar el nostre esperit

|

- Publicitat -

Dels dotze mesos de l’any, l’agost és l’únic que és un llarg diumenge. Tothom fuig de la calor de la ciutat. Per si encara sou a la ciutat, us recomanem cinc exposicions on reflexionar sobre la nostra condició i alimentar el nostre esperit. Les cinc exposicions conjuguen la història amb l’art, el pensament amb la creació. Si la calor impedeix pensar en profunditat, l’aire condicionat dels museus permetrà que puguem passejar i divagar, que ens puguem conèixer.

Publicitat

 

Faraó. Rei d’Egipte.

Fins al 16 de setembre de 2018. CaixaForum Barcelona

Aquesta exposició de l’Obra Social de La Caixa, en col•laboració amb el British Museum, mostra 164 peces que exploren el simbolisme i l’ideari dels reis de l’antic Egipte. Els faraons a Egipte eren els encarregats de garantir l’ordre de l’univers. Les diferents dinasties van governar el país del Nil entre el 3000 a.C. fins l’any 30 a.C. El seu record ha fascinat a l’home per la preciositat del seu art i la magnificència de les seves construccions. De l’exposició destaquen les estàtues monumentals i els relleus dels temples que ens acosten a la vida regia dels faraons.

 

Antoni Tàpies photograpic material - documenta 3 / Digital BB : Richard Kasiewicz
Antoni Tàpies photograpic material – documenta 3 / Digital BB : Richard Kasiewicz

Tàpies. Biografía Política.

Fins al 24 de febrer de 2019. Fundació Tàpies.

Antoni Tàpies és un pintor que ha condicionat l’art contemporani català al llarg de diferents dècades. La Fundació Tàpies presenta de la mà de Carles Guerra, director de la Fundació Tàpies un recorregut al voltant de la seva obra més política. La mostra exposa obres entre el 1946 i el 1977, per descobrir-nos els significats reivindicatius d’un artista molt proper a la causa comunista i catalanista durant el franquisme

 

André Caillet. Gala con el sombrero-zapato de Elsa Schiaparelli inspirado en un diseño de Salvador Dalí, 1938. André Caillet. París. Derechos de imagen de Gala y Salvador Dalí reservados. Fundació Gala-Salvador Dalí, Figueres, 2018
André Caillet. Gala con el sombrero-zapato de Elsa Schiaparelli inspirado en un diseño
de Salvador Dalí, 1938.
André Caillet. París.
Derechos de imagen de Gala y Salvador Dalí reservados. Fundació Gala-Salvador Dalí,
Figueres, 2018

Gala Salvador Dalí

Fins al 14 d’octubre de 2018. Museu Nacional d’Art de Catalunya

Qui fou Gala? Salvador Dalí massa vegades ha eclipsat la figura de la seva companya, una peça clau de les avantguardes històriques. El MNAC de la mà d’Estrella de Diego vol comprendre a Gala per deixar de veure-la com un musa al servei d’altres i reivindicar-la per ella mateixa. La mostra reuneix una seixantena d’obres de diferents artistes com Max Ernst, Picasso, Man Ray, Cecil Beaton o Brassaï a més d’objectes personals de la mateixa Gala.

Et pot interessar  Neguit entre veïns de diversos blocs de Gràcia comprats per un fons: "Ens quedarem aquí fins a esgotar totes les vies"

 

La fotografia «creativa» a Catalunya (1973-1982)

Fins al 14 d’octubre de 2018. La Virreina Centre de la Imatge.

La Virreina presenta una exposició que mostra el naixement d’una generació d’artistes que reivindicaren la fotografia com una més de les arts en el sistema de l’art dels anys setanta. El punt de partida és el naixement de la galeria de fotografia Espectrum a Barcelona el 1973 fins a la celebració de la Primavera fotogràfica de Barcelona el 1982. Entre una llarga llista de creadors trobem a Pere Formiguera, Manel Esclusa, Joan Fontcuberta, Marta Sentís, Tony Keeler, Manolo Laguillo, Lluis Casals, Jordi García, Ferran Freixa, Humberto Rivas, Josep Rigol, Manel Armengol, Maria Espeus i Toni Catany.

 

La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta

Fins al 21 d’octubre de 2018. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

El CCCB mostra una selecció de 350 obres que il·luminen les tradicions secretes i ocultistes de l’art contemporani. De la mà d’Enrique Juncosa i en un recorregut més o menys cronològic que comença als anys 50, ens endinsem en els secrets esotèrics d’artistes contemporanis. El títol fa referència al sufisme, la branca esotèrica de l’islam que ensenya un camí de connexió amb la divinitat mitjançant la visió interior i l’experiència mística. Entre els artistes exposats hi trobem a Alejandro Jodorowsky, Zush, Joan Ponç, Sun Ra, Tania Mouraud, Agnes Martin i Suzanne Treister.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut