Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025
Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 22 de gener del 2025

Cambray acusa el TSJC de retorçar les lleis per decidir en quina llengua s’ha de fer l’escola

|

- Publicitat -

Josep González Cambray ha acusat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de retorçar les lleis per decidir en quina llengua s’ha de fer l’escola, després que ahir una nova sentència dictada per aquest tribunal obligués una altra escola a impartir assignatures en castellà sense establir percentatges. “Com que el TSJC no se n’ha sortit a tombar el marc normatiu que protegeix el català a l’escola, ara intenta sortejar-lo obviant les lleis i inventant conceptes antipedagògics” ha exposat a Twitter, on ha fet més reflexiones sobre aquest atac al català per part de la justícia. El conseller d’Educació també ha considerat “simbòlic” que el tribunal “aposti per avançar-se al Constitucional”, que ha de resoldre sobre la llei d’Educació catalana, just el mateix dia en què s’han confirmat noves majories al TC, així com la nova presidència.

Publicitat

Cambray també qualifica de “sorprenent i aberrant” el fet que el TSJC, “atribuint-se funcions que no li son pròpies”, consideri “anticonstitucional” un marc normatiu “que hem fet entre tots, amb un ampli consens del Parlament”. A la vegada, opina que si el decret llei del català diu que no es poden aplicar “proporcions o percentatges en l’ensenyament i l’ús de les llengües” és “molt retorçat” que el tribunal “eviti dictar percentatges però dicti proporcions”. I afegeix: “Obligar a fer en castellà un àmbit d’aprenentatge és dictar proporcions. No s’han llegit les lleis impulsades pel Govern i el Parlament?“.

El conseller destaca que, a parer seu, el TSJC “inventa la designació d'”assignatures principals” per obligar l’ús del castellà concretament en aquestes”. Per això es pregunta: “Què és una assignatura principal? Més important: quines no són assignatures principals, segons els magistrats? Llenguatge –un cop més- antipedagògic”.

Et pot interessar  Junts dona suport a la Bressola davant les “greus dificultats” per “manca de compromís” de les administracions franceses

El conseller d’Educació conclou el fil afirmant: “Un tribunal no pot decidir en quina llengua es fa l’educació d’un país. A Catalunya, escola en català”.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí